Postbezorgers sturen massaal kaarten naar 9-jarige Britt uit Molkwerum

14 jan 2021 - 16:56

Ze had het zo goed bedoeld, de 9-jarige Britt Boersma uit Molkwerum. In de week voor de kerstdagen had ze de postbezorger in het dorp zien rijden met een scooter vol met post, in de regen. Dat vond ze zo aandoenlijk dat ze een kerstkaart maakte, om op te sturen naar alle postbezorgers van Nederland. Maar die kaart 'voor alle postbodes van Nederland' kreeg ze afgelopen week terug. Tot haar grote teleurstelling was de kaart niet eens opengemaakt. Wel zat er een grote sticker op met de tekst ongeldig/incompleet adres.

Kaarten foar Britt

Moeder Marijke Boersma durfde de brief bijna niet terug te geven aan Britt: "Ik heb haar even een knuffel gegeven, want toen ik de brief teruggaf, zag ik de teleurstelling op haar gezicht." Later op de dag zette ze een foto van de brief met het verhaal op Facebook. "Daar heb ik bij gezet dat 'ie zoveel mogelijk gedeeld moest worden met postbezorgers. Zo konden ze de boodschap toch meekrijgen, dacht ik."

Reacties uit heel Nederland

Het bericht werd veelvuldig gedeeld en uit het hele land kwamen reacties. Niet alleen op internet, maar ook kwamen er tientallen kaartjes naar Molkwerum. Britt moest de kaart van Nederland erbij hebben om te zien waar de kaarten vandaan kwamen: "Zeeland, Limburg, Den Helder, Groningen, Hattum. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er een kaartje vandaan gekregen."

Dat er zoveel reacties komen op haar brief vindt Britt leuk, maar ook een beetje gek. "Dit had ik niet verwacht. Maar ik kijk nu alle dagen uit naar de post. Ik wil alle postbezorgers van Nederland dan ook nogmaals een keer bedanken."

In Molkwerum hangt de huiskamer inmiddels vol kaartjes

Trefwoorden: 
Molkwerum postbode
(Advertentie)
(Advertentie)