Schaatsbond KNSB zet definitieve streep door marathonseizoen

14 jan 2021 - 15:26

Er is dit jaar definitief geen marathonrijden. Dat meldt de schaatsbond KNSB. De bond ziet geen mogelijkheid om de wedstrijdkalender rond te krijgen, gezien de recente coronasituatie.

Jorrit Bergsma op de marathon in de kleding van A-Ware - Foto: www.orange-pictures.nl

"Dit doet ongekend veel pijn en niet alleen bij mij, want dit is vooral een klap voor de rijders en alle mensen die bij het marathonpeloton betrokken zijn", zegt technisch directeur direkteur Remy de Wit van de KNSB. "Het was een heel lastig besluit, ik heb hier ook niet van geslapen vannacht. Maar het is helaas onvermijdelijk."

De bond heeft lang gehoopt dat het marathonrijden nog zou worden toegevoegd aan de lijst met topsportcompetities die mochten worden hervat. Andere sporten mochten wel los, maar het ministerie van Volksgezondheid en Sport heeft het verzoek van de KNSB afgewezen.

"Als wij in december bij die eerste tranche hadden gezeten, zouden we nu al weer enkele weken aan het schaatsen zijn geweest," zegt De Wit. "Nu blijven we aan de kant staan. Als je kijkt naar de coronasitiuatie in het land snap ik dat we moeten stoppen. Maar als je ziet welke andere sporten wel weer los mogen, dan vind ik dit heel frustrerend."

Competitiemanager Willem Hut over het besluit

(Advertentie)
(Advertentie)