NHL Stenden en Van Hall Larenstein bundelen krachten

14 jan 2021 - 12:31

NHL Stenden en Van Hall Larenstein onderzoeken hoe ze meer kunen samenwerken. De twee hogescholen ondertekenden daar woensdag een verklaring voor. Jan van Iersel, voorzitter van het college van bestuur van Van Hall Larenstein: "Beide hogescholen hebben hun eigen unieke expertises, maar daartussen zit ook veel raakvlak. Door onze krachten slim te bundelen, kunnen we nog meer bijdragen aan een duurzame en betere wereld."

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

NHL Stenden en Van Hall Larenstein bieden al samen opleidingen op het gebied van lifesciences and technology aan. De hogescholen zien kansen om elkaar ook op het gebied van onderwijs en onderzoek te versterken op thema's zoals duurzaam ondernemerschap of water. Ook zijn ze van plan samen te werken in het doen van praktisch onderzoek naar onderwerpen zoals energietransitie.

Erica Schaper, voorzitter van het college van bestuur van NHL STenden, noemt als voorbeeld een samenwerking van hun locatie op Terschelling met de opleiding Kust- en Zeemanagement van Van Hall Larenstein.

"Daarnaast kan internationalisering prachtige nieuwe initiatieven opleveren. Wildlifemanagement wordt nu benaderd als internationaal thema. Maar wat als je de opgedane kennis hierover zou toepassen op het Waddengebied?", zo zegt ze.

(Advertentie)
(Advertentie)