Al duizenden handtekeningen verzameld tegen sluiting keukens van Patyna

13 jan 2021 - 22:15

Als protest tegen het sluiten van twaalf reguliere Patyna-keukens en het terugbrengen van het koken naar een centrale locatie in Bolsward, heeft Imko Kimm een petitie opgezet. Hij heeft ondertussen ruim 1.000 handtekeningen verzameld. Daarnaast loopt er ook een online petitie van een anonieme andere persoon, die al meer dan 3.000 keer getekend is. Kimm wil de handtekeningen zondag bij zorgorganisatie Patyna in Sneek afleveren.

Foto: creative commons

Het brengen van de handtekeningen zal hij met zijn partner doen, die in een Patyna-woonzorgcentrum in Sneek woont. Hoe en wat wil Kimm niet bekend maken, omdat het wel veilig moet gebeuren in coronatijd.

Op internet loopt nog een andere petitie 'Houd de Patyna keukens open', die mensen met hun gegevens of sociale media-account kunnen tekenen. Het is niet bekend wie deze petitie heeft opgezet, maar hier zijn ondertussen al meer dan 3.000 handtekeningen verzameld.

Patyna wil meer dan een miljoen euro bezuinigen met de maatregel. Veel bewoners, familie en medewerkers waren overvallen door het bericht. Sommige werknemers verliezen hun baan door de maatregel. Volgens het bestuur verdiende de communicatie niet 'de schoonheidsprijs'.

Trefwoorden: 
Patyna zorg actie keukens
(Advertentie)
(Advertentie)