Leeuwarder radio-dj Sophie Hijlkema genomineerd voor Marconi Award

3FM-dj Sophie Hijlkema uit Leeuwarden is genomineerd voor de Marconi Award voor aanstormend talent. De Marconi Award is een Nederlandse prijs die sinds 1996 wordt uitgereikt aan radioprogramma's en radiopresentatoren.
Sophie Hijlkema © ANP
De Friezin begon haar carrière drie jaar geleden bij 3FM en heeft nu doordeweeks een vast plekje in het programma TWEE VIER van 14.00 tot 16.00 uur. Ook was Hijlkema een van de zes dj's die voor 3FM Serious Request: The Lifeline in lockdown ging. Ze vormde een duo met Sander Hoogendoorn.

Appje

Dat ze genomineerd is voor de prijs kreeg ze op een heel bijzondere manier te horen. "Ik was programma aan het maken. Tijdens de show keek ik op mijn telefoon en toen kreeg ik een appje van een collega die me feliciteerde", vertelt Hijlkema. De radio-dj had niet meteen door waarmee ze werd gefeliciteerd.
"Toen heb ik tijdens het programma zelf online een artikel gevonden waarin stond dat ik genomineerd was. Ik wist niet wat ik zag! Ik heb echt vijf of zes keer gekeken en toen besefte ik pas dat het klopte dat mijn naam ertussen stond."
Het is voor Hijlkema een stille droom om de prijs te winnen. "Je durft er eigenlijk niet op te hopen. Daarom is het extra bijzonder dat je toch tussen die drie namen staat." Hijlkema moet nog steeds een beetje bijkomen van het nieuws. "Ik besef het nog niet helemaal, denk ik."

Eer

Samen met Wouter Bouwman en Natasja Gibs van BNNVARA/NPO is ze genomineerd voor de Marconi Award voor aanstormend talent. Ze kent Bouwman en Gibs en hun programma's en weet dat zij flink wat in huis hebben. "Het wordt door een jury bepaald en ik weet niet waar de jury op gaat letten. En natuurlijk ben ik bezig met de winst, maar ik vind het überhaupt al zo'n eer om tussen deze drie te staan."
De winnaar wordt bekendgemaakt op het Gouden Radioring Gala op 28 januari, dat dit jaar vanwege het coronavirus digitaal is.
Sophie Hijlkema over haar nominatie