SC Heerenveen heeft Halilovic binnen: "Ik heb er zin aan om te spelen!"

11 jan 2021 - 16:19

Sportclub Heerenveen heeft Tibor Halilovic gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De creatieve Kroatische middenvelder komt over van HNK Rijeka en tekent een contract tot de zomer van 2024.

Tibor Halilovic bij zijn presentatie:

Halilovic was al langer in Nederland, maar zat een week in thuisisolatie. "Gelukkig is mijn vriendin er ook, dat maakt het ook wat eenvoudiger", zegt de Kroaat. "Verder ben ik een beetje aan het hardlopen, maar dat is wel anders dan trainen met de hele selectie."

Nu hij z'n handtekening heeft gezet onder het contract, is hij donderdag direct speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. "Als de trainer denkt dat ik er klaar voor ben, dan doe ik mee. Zelf denk ik wel dat ik er klaar voor ben. Ik heb er zin aan om te spelen!" Het is even geleden dat Halilovic voor het laatst met een complete ploeg heeft getraind. "Bijna drie weken. Tussendoor heb ik wel wat individueel getraind, maar dat is toch anders."

Op 'zes' en op 'acht'

"Tibor is een technische speler die zowel op 'zes' als op 'acht' op het middenveld uit de voeten kan", zegt technisch manager Gerry Hamsta over Halilovic. "Hij zou ook prima met Joey (Veerman) op het middenveld kunnen spelen."

Tibor Halilovic - Foto: sc Heerenveen

Halilovic speelde in de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb, maar maakte nooit z'n debuut in het eerste elftal. In 2016 maakte hij de overstap naar Lokomotiv Zagreb, na een seizoen ging hij al weer weg naar Wisla Krakau. De laatste twee jaar was Halilovic basisspeler bij Rijeka. Met die club versloeg hij dit seizoen AZ in de Europa League. Halilovic was al veel langer in beeld bij SC Heerenveen, maar afgelopen zomer ging de transfer niet door omdat hij een ernstige knieblessure had opgelopen.

SC Hearrenfean betaalt zo'n 1 miljoen euro aan HNK Rijeka voor de 25-jarige middenvelder.

Meer nieuwe spelers

Eerder deze transferperiode lag SC Heerenveen al Siem de Jong en doelman Ariel Harush vast. Ook Syb van Ottele heeft een meerjarig contract getekend. Waarschijnlijk wordt binnenkort ook linksback Rami Kaib (IF Elfsborg) gepresenteerd. Zijn transfer zit in de afrondende fase.

(Advertentie)
(Advertentie)