Moai fuort wordt "Moai Thús"; studenten laten zien hoe ze de lockdown doorkomen

11 jan 2021 - 13:05

Bente en Klaas zijn twee vierdejaarsstudenten uit Fryslân. De lockdown laat hen geen andere keus dan elke dag thuis te zitten, wat tot grote verveling zorgt bij beiden. In de zevendelige serie Moai Thús verzinnen ze manieren om hun dag invulling te geven. Bente's vindingrijkheid en Klaas' nuchtere karakter maken van Moai Thús een serie die andere thuiszitters inspireert en vermaakt.

Zeven studenten van de opleiding Communicatie van NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden hebben de afgelopen weken keihard gewerkt aan een nieuwe serie voor Omrop Fryslân.

Een grote uitdaging, omdat er veel dingen door restricties niet meer mogelijk waren. Na een flinke brainstormsessie kwam er toch een goed idee op tafel. Want waarom geen serie maken over datgene waar we nu allemaal mee te maken hebben? Of zoals Klaas en Bente het zeggen: "in plaats van lekker weg, doen we nu alles lekker thuis!" Je eigen wintersport creëren, een wereldrecord proberen te verbreken en helemaal zen worden in je eigen huiskamer.

Bente en Klaas van Moai Thús

Moai Thús is vanaf maandag 11 januari zeven dagen lang om 16:55 uur te zien op Omrop Fryslân. Daarnaast is de serie ook online te volgen via YouTube.

(Advertentie)
(Advertentie)