Markt in Sneek dreigt te verdwijnen: "De markt heeft z'n beste tijd gehad hier"

11 jan 2021 - 12:37

De markt in Sneek staat op losse schroeven. Waar er jaren geleden meer dan twintig kraampjes op het plein aan het Grootzand stonden, zijn dat er nu nog maar vijf of zes. Volgens marktkoopman Wytze Meijer is dat te danken aan de gemeente. "De focus lag de afgelopen jaren op de horecaondernemers, die steeds groeiende terrassen kregen. We zijn simpelweg verdrukt."

Meijer is een van de vaste marktkooplieden die elke zaterdag in Sneek staat. Hij is niet te spreken over de manier waarop de gemeente omgaat met hem en zijn collega's. "Verschillende marktkooplieden kregen de afgelopen jaren steeds maar weer andere plekken, wat niet altijd werd gewaardeerd." Ook het coronavirus heeft voor een kaalslag gezorgd, geeft Meijer toe. "Veel marktkooplieden met 'niet-essentiële' producten mogen niet meer op de markt staan."

Luister naar marktkooplieden

Maar volgens Meijer komt het verlies van kraampjes vooral door de houding van de gemeente. "Ze zeggen alleen maar 'misschien, misschien, misschien' en alles moet eerst worden overlegd. Dat heeft ons kraampjes gekost." De gemeente moet serieuze stappen zetten om de gezelligheid terug te brengen naar Sneek, vindt hij. "Alle marktkooplieden moeten samen komen om tot een plan te komen. Er moet naar ons worden geluisterd, want mensen van de gemeente, die zie je hier niet op de markt."

Wytze Meijer is een van de marktkoopmannen in Sneek

Trefwoorden: 
Sneek markt
(Advertentie)
(Advertentie)