Blamage in eigen huis voor SC Heerenveen; 1-3 tegen Fortuna Sittard

10 jan 2021 - 16:36

SC Heerenveen heeft zondagmiddag teleurstellend verloren van Fortuna Sittard. In het eigen Abe Lenstra stadion werd het 3-1 voor de bezoekers uit Limburg. Alle doelpunten van Fortuna werden gemaakt in de eerste helft. Daarbij zag de verdediging van de Friezen er niet goed uit.

Foto: Orange Pictures

Zonder trainer Johnny Jansen, die met corona thuis zit, op de bank begon Heerenveen moeizaam aan het duel. De Friezen mochten het spel maken van Fortuna, maar hadden het lastig om door de verdediging van de Limburgers te komen. Na dik tien minuten was het nieuwkomer Siem de Jong die van grote afstand uithaalde, maar zijn schot kon gepakt worden door keeper Van Osch van Fortuna.

Fortuna Sittard loopt over Heerenveen heen

Een paar minuten later kreeg topscorer Henk Veerman een grote kans, maar zijn kopbal ging net naast het doel. Het leek er op dat Heerenveen het duel onder controle had, maar juist op dat moment kwam Fortuna er een paar keer goed uit met een counter. Zo voetbalde Fortuna Sittard na twintig minuten eenvoudig door de Friese verdediging heen na een lange bal van achteruit. Het was Ben Rienstra, de oud-speler van Heerenveen, die zijn ploeg op voorsprong kon zetten. Vier minuten later verdubbelde verdediger Cox de voorsprong toen hij een voorzet van Hansson tegen de touwen kopte.

De bezoekers zakten daarna weer in, maar Heerenveen wist niet wat zou moesten doen met de ruimte. Aan de andere kant van het veld zaten keeper Erwin Mulder en centrale verdediger Bochniewicz elkaar in de weg, zodat Flemming er nog voor de pauze eenvoudig 3-0 van kon maken.

Doelpunt Veerman

Assistent-trainer Hennie Spijkerman probeerde in te grijpen door Nygren eruit te halen in de rust. Zijn vervanger was Arjen van der Heide. Heerenveen probeerde ook ind e tweede helft het spel weer te maken, maar grote kansen kwamen er niet voor de ploeg. Fortuna Sittard was aan de andere kant wel gevaarlijk. Bij een snelle uitbraak was het Semedo die door de verdediging van Heerenveen liep, maar zijn schot belandde op de paal.

Met nog een kleine twintig minuten te gaan was er even wat hoop voor de Friezen, toen Henk Veerman een doelpunt maakte. Heerenveen probeerde het daarna nog wel, maar verder kwam de ploeg van Hennie Spijkerman niet meer.

Na de nederlaag blijft Heerenveen op 20 punten uit 15 wedstrijden. Daarmee blijft de ploeg achtste in de eredivisie.

SC Heerenveen - Fortuna Sittard 1-3 (0-3): 20. Ben Rienstra 0-1, 24. George Cox 0-2, 37. Zian Flemming 3-0, 72. Henk Veerman 1-3,

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Akujobi, Van Hecke (60/Dresevic), Bochniewiecz, Woudenberg; J. Veerman, De Jong (60/Hajal), Kongolo (87/Smit); Van Bergen (74/Batista Meier), H. Veerman, Nygren (46/ Van der Heide).

(Advertentie)
(Advertentie)