Omrop TIP: Nynke Laverman en Govert Geldof in Fryslân DOK

09 jan 2021 - 10:00

'De bergrede van het vlakke land' is een serie van Fryslân DOK over de toekomst na de coronakrisis. Mensen uit de wetenschappelijke, culturele en politieke wereld schrijven een essay. In deel 3 zangeres Nynke Laverman en ingenieur Govert Geldof.

Het land zit opnieuw diep in de lockdown. In de serie 'De bergrede van het vlakke land' presenteert Fryslân DOK essays over de toekomst. In aflevering 3, eerder uitgezonden in juli 2020, is het woord aan zangeres Nynke Laverman en ingenieur Govert Geldof. Bart Kingma gaat met hen in gesprek voor de camera's van Albert Jensma en Jan Bensliman.

Nynke Laverman - Foto: Omrop Fryslan

Nynke Lavermans nieuwe voorstelling 'Plant' kan nog steeds niet in première gaan. Het is het verhaal over een vrouw die besluit haar persoonlijkheid in te ruilen voor het bestaan van een plant. Zo probeert ze de uitgang te vinden van het fort van beton en materialisme.

Naast de documentaires op televisie brengt Fryslân DOK de bijdragen aan 'de bergrede' ook uit als podcast. Alle gesprekken die Bart Kingma maakt met de schrijvers, zijn te vinden in de podcastserie: 'Ferhalen fan it flakke lan'. Het tijdschrift de Moanne publiceert de essays online.

Govert Geldof (l) en Bart Kingma - Foto: Omrop Fryslan

Govert Geldof verdiept zich al jaren in het thema 'complexiteit'. Volgens hem is de maatschappij te complex om er vat op te krijgen. Bestuurders zouden dan ook niet moeten proberen om grote, overkoepelende plannen te bedenken. Beter is te vertrouwen op het vakmanschap van mensen die werken in de praktijk.

Fryslân DOK: 'De bergrede van het vlakke land 3 - Nynke Laverman en Govert Geldof'

  • Zaterdag 9 januari, 15.30 uur, NPO2 (Nederlands ondertiteld, herhaling 10 januari 13.10 uur)
  • Zondag 10 januari, 17.00 uur, Omrop Fryslân (herhaling ieder uur)
(Advertentie)
(Advertentie)