Siem de Jong maakt debuut bij SC Heerenveen tegen Fortuna Sittard

Siem de Jong maakt zondag zijn debuut voor SC Heerenveen. Na de extreem korte winterbreak beginnen de Friezen dan aan de tweede seizoenshelft, met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.
Siem de Jong
De Jong komt als aanvallend middenvelder op de plek te staan van Oliver Batista Meier, die op de bank begint. Johnny Jansen: "Siem is tactisch heel sterk en kan echt een verlengstuk worden van de technische staf, maar bovenal kan hij gewoon goed voetballen."
Afgelopen week waren er beelden van een training te zien, waar Siem de Jong bij een vrije trap de bal hard in de kruising schoot. "Joey begint al een beetje te zweten", lacht de trainer. "Maar een beetje druk is voor hem ook wel goed. Het maakt mij niet uit wie 'm neemt, als ie er maar in gaat!"
© René Wiegmink / ProNews
Johnny Jansen moet in ieder geval twee spelers van de A-selectie missen vanwege corona. Vanwege privacyredenen maakte de club niet bekend wie dat zijn. Zaterdag komt de uitslag van de laatste tests. Er zouden nog meer besmettingen bij kunnen komen.

Fortuna Sittard

Fortuna staat op de 13e plek. Uit de laatste vier wedstrijden voor de winterstop haalden de Limburgers maar liefst 10 punten. Zo won de ploeg van Willem II, Heracles Almelo en RKC Waalwijk, en speelde het met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht.
"Ze spelen wat volwassener dan aan het begin van het seizoen. Hun speelplan is herkenbaar en ziet er heel aardig uit. Er is veel beweging op het middenveld en Flemming zorgt voor de diepgang. Polter is een sterk aanspeelpunt en Semedo heeft veel snelheid. En dan is er nog Cox, die graag opkomt en z'n doelpuntjes meepikt", zo analyseert Jansen.
Actief op de transfermarkt
Sinds afgelopen maandag is de transfermarkt weer open en SC Heerenveen is behoorlijk actief. Nadat eerder Siem de Jong, doelman Ariel Harusk, Tibor Halilovic en Syb van Ottele zijn vastgelegd. heeft technisch manager Gerry Hamstra nu zijn oog laten vallen op de Zweedse linksback Rami Kaib.
Gerry Hamstra
Kaib (23) staat nu onder contract bij Elfsborg en dat loopt door tot 31 december. Heerenveen zal dus een transfersom moeten betalen voor Kaib, als die de concurrentie moet aangaan met Lucas Woudenberg.
Verwachte opstelling: Mulder, Akujobi, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg, Kongolo, J. Veerman, De Jong, Nygren, H. Veerman en Van Bergen.