Fryslân heeft nog coronavaccins: zorgmedewerkers die een prik willen, kunnen zich melden

08 jan 2021 - 19:48

In tegenstelling tot andere regio's is er in Fryslân nog ruimte voor zorgmedewerkers om zich te laten vaccineren. Dat meldt de Friese GGD. Die roept medewerkers van verzorgings- en verpleeghuizen op om zich zo snel mogelijk te melden wanneer ze een uitnodiging hebben ontvangen voor een vaccinatie. Melden ze zich niet, dan kunnen zorgmedewerkers uit andere provincies het vaccin krijgen.

Foto: Omrop Fryslân

Volgens de GGD zijn er ongeveer 14.000 medewerkers in de Friese verzorgings- en verpleeghuizen werkzaam. De helft daarvan (7.000) heeft een uitnodiging gekregen voor een inenting in het WTC Expo in Leeuwarden. Eerder op de dag meldde de GGD dat zo'n 3.600 mensen zich gemeld hadden voor een vaccinatie. Volgens een woordvoerder zijn dat er inmiddels een kleine 6.000.

Zorgmedewerkers uit andere regio's kunnen ook een afspraak maken in Fryslân. Als die zich hier aanmelden omdat er in de eigen regio geen ruimte meer is, bestaat de kans dat er straks voor de Friese zorgmedewerkers geen ruimte meer is, ook wanneer ze wel een uitnodiging voor een vaccinatie hebben gekregen. Volgens de GGD is de animo voor het vaccin in het hele land groot.

Een verpleegkundige op de spoedeisende hulp van het Leeuwarder ziekenhuis MCL was de eerste Friese zorgmedewerker die werd ingeënt tegen het coronavirus. Met longarts Wouter van Geffen en medisch journalist Martine van der Steege van Omrop Fryslân blikten we twee dagen geleden terug op dit keerpunt in de aanpak van het virus.

Trefwoorden: 
GGD coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)