Sjinkie Knegt wel, Daan Breeuwsma niet naar EK shorttrack

08 jan 2021 - 15:56

Sjinkie Knegt doet over twee weken mee aan het Europees kampioenschap shorttrack. De Bantegaster heeft de derde en laatste aanwijsplaats gekregen van de selectiecommissie. Bij de mannen waren Leeuwarder Itzhak de Laat en Dylan Hoogerwerf al zeker van een EK-ticket. Bij de vrouwen geldt dat voor Suzanne Schulting. Xandra Velzeboer en Selma Poutsma vullen de twee andere individuele startplaatsen in.

Foto: Orange Pictures

Opvallend is dat Daan Breeuwsma niet is geselecteerd, ook niet voor de relay. De Boornster zei zondag na het NK allround nog zich er geen zorgen om te maken. Maar bondscoach Jeroen Otten en andere leden van de selectiecommissie hebben gekozen voor Jens van 't Wout en Friso Emons op de relay.

Rianne de Vries mag ook in actie komen op de relay. Samen met George Dalrymple maakt ze de vrouwenploeg compleet voor het Europees kampioenschap.

Het Europees kampioenschap shorttrack is over twee weken, van 22 tot en met 24 januari, in het Poolse Gdansk.

EK-selectie:

Mannen individueel: Itzhak de Laat, Dylan Hoogerwerf en Sjinkie Knegt.

Mannen relay: Itzhak de Laat, Dylan Hoogerwerf, Sjinkie Knegt, Jens van 't Wout en Friso Emons. (Melle van 't Wout is reserve)

Vrouwen individueel: Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer en Selma Poutsma.

Vrouwen relay: Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Rianne de Vries en Georgie Dalrymple. (Yara van Kerkhof is reserve)

Daan Breeuwsma

"Heel vervelend"

Breeuwsma baalt dat de jongere schaatsers op de relay de kans krijgen. "Ik snap het idee erachter wel, maar naar mijn idee is het EK een titeltoernooi en daar moet gewoon je sterkste groep naartoe", vertelt de routinier. Sinds hij in 2008 bij de nationale selectie zat, heeft hij nog nooit een EK gemist. Dit wordt zijn eerste: "Het is heel vervelend. Zeker in zo'n seizoen met bijna geen wedstrijden, je wilt een mooie wedstrijd schaatsen."

Over twee maanden is in Nederland bovendien ook nog het wereldkampioenschap. Wat betekent dit dan voor de WK-selectie? "Ze zeiden dat ik er zeker bij had gezeten als het het WK was geweest. Maar daar kan ik nu niet zoveel mee. Je moet ook maar afwachten of dat wel door gaat", laat een teleurgestelde Breeuwsma weten.

(Advertentie)
(Advertentie)