Hengstenkeuring drie dagen live te volgen bij Omrop Fryslân

10 jan 2021 - 12:36

De Hengstenkeuring in Drachten is drie dagen live te volgen bij Omrop Fryslân. Het evenement is op 14, 15 en 16 januari, maar door de coronamaatregels kan er geen publiek bij zijn. Bij ons is het echter rechtstreeks te zien: online zijn er livestreams in meerdere talen en de finaledag is volledig op televisie te zien.

Hynstekeuring - Foto: Omrop Fryslân

De organisatie van het evenement ligt in handen van Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-Stamboek. Liefhebbers van over de hele wereld kunnen de prachtige paarden rechtstreeks volgen bij Omrop Fryslân.

De livestreams zijn op de dagen van de Hengstenkeuring te vinden op omropfryslan.nl en op de Omrop-app. Op zaterdag 16 januari is de finale op televisie te zien, met commentaar van presentator Gerrit de Boer en deskundige Henk Dijkstra.

Het programma

Op donderdag 14 en vrijdag 15 januari staat de tweede bezichtiging van de jonge hengsten centraal. Na de eerste bezichtiging halverwege december zijn er 112 hengsten opgenomen in de selectie voor stap twee op de weg naar een mogelijke carrière als stamboekhengst.

Zaterdag 16 januari barst de strijd tussen de stamboekhengsten los. Wie wordt bij de bijzondere editie van dit jaar de kampioen? In het programma van zaterdag zijn ook een aantal interessante items te zien.

Hengstenkeuring 2021 bij Omrop Fryslân

Een overzicht van wat er bij Omrop Fryslân te zien is:

  • 14 & 15 januari: vanaf 9.30 uur via de online livestreams
  • 16 januari: vanaf 9.00 uur op televisie en via online livestreams
  • 16 januari: om 21.00 uur en 17 januari om 09.00 en 11.00 uur een compilatie op tv, 's avonds ook nog een kortere compilatie vanaf 17.30 uur.
  • Het tv-programma HEA! kijkt vooruit op de Hengstenkeuring met reportages over 'paardenmeisje' Anna Maaike Fokkema en hengst Beart 441. Ook in andere programma's en online zijn mooie verhalen te horen en te zien om de Hengstenkeuring heen, bijvoorbeeld over voorbrengers.

Kijk voor meer informatie en alles over het Fries paard op omropfryslan.nl/hynstekeuring. Meer informatie over het programma van de Hengstenkeuring is te vinden op www.kfps.nl.

De Hengstenkeuring in 2019 - Foto: Omrop Fryslân
(Advertentie)
(Advertentie)