Opgeknapt woonwagenkamp Drachtstercompagnie moet in augustus klaar zijn

07 jan 2021 - 20:25

Het zal nu toch echt gebeuren: we woonwagenbewoners in gemeente Smallingerland krijgen een definitieve, opgeknapte plek om zich te vestigen. De gemeenteraad nam de beslissing dat er achttien extra woonwagenplekken moeten komen al in 2018. Tot nu toe is er echter nog steeds niks van de grond gekomen.

Foto: Omrop Fryslân

De wens voor een definitieve plek in Smallingerland bestaat al lang. In 2018 demonstreerden woonwagenbewoners met spandoeken. Toen al kwam Smallingerland met 800.000 euro over de brug om uit te zoeken wat de beste plek is voor de woonwagens. Het oude woonwagenkamp in Drachtstercompagnie lijkt het meest geschikt te zijn.

De gemeente geeft aan niet verantwoordelijk te zijn voor de huisvesting zelf, maar alleen voor het klaarmaken van de grond voor de bouw. Woningbouwcorporatie WoonFriesland zal in samenwerking met de gemeente het woonwagenkamp realiseren. "Wij zijn in gesprek met de bewoners over hun wensen", zegt woordvoerder Annemarie Voortman van WoonFriesland.

Toch wordt er door de gemeente ook nog gekeken naar een kleinere locatie in Drachten zelf. Daarvoor moet echter eerst het bestemmingsplan aangepast worden. In augustus dit jaar moet het 'nieuwe' woonwagenkamp opgeleverd worden.

(Advertentie)
(Advertentie)