Eén twijfelgeval bij SC Cambuur voor duel met FC Volendam

07 jan 2021 - 14:55

Het is nog niet zeker of SC Cambuur-aanvoerder Erik Schouten vrijdag mee kan doen tegen FC Volendam. De verdediger deed donderdag maar even mee op de training, vanwege een kleine blessure. Robin Maulun, Ragnar Oratmangoen en Stanley Akoy zijn drie spelers die er vrijdag sowieso niet bij zijn door blessures.

Henk de Jong

Mocht Erik Schouten niet kunnen spelen, dan zou Joris Kramer hem kunnen vervangen. De huurling van AZ ontbrak op de laatste training, maar dat had te maken met persoonlijke omstandigheden. "Dat gaat bij mij altijd voor", zegt trainer Henk de Jong. "Als er trieste familie-omstandigheden zijn, moet je er zijn. Dat gaat boven voetbal."

De genadeslag geven

Tegenstander FC Volendam werd voor het seizoen ingeschat als een van de titelfavorieten. Na achttien wedstrijden staan de Noord-Hollanders zesde, met zestien punten minder dan Cambuur. De Jong hoopt ze, wat betreft de bovenste twee plekken, vrijdag de genadeslag te geven. "We zijn nog niet halverwege de competitie, maar we moeten nog twee keer tegen Volendam. Dus we moeten ervoor zorgen dat we een goed resultaat behalen, dan zijn ze weg."

De ploeg van Wim Jonk en zijn Friese assistent-trainer Sipke Hulshoff won de laatste drie duels in Leeuwarden, maar daar zaten wel twee oefenwedstrijden bij. De Jong: "Volendam is voor ons altijd lastig, vooral hier thuis. Maar bij Roda JC hadden we uit ook al 56 jaar niet gewonnen volgens mij, daar hebben we nu ook gewonnen. Dus je moet het ook niet moeilijker maken dan het is."

Mitchel Paulissen

Middenvelder Mitchel Paulissen heeft wel een idee waarom Cambuur het vaak lastig heeft tegen FC Volendam, een ploeg die normaal gesproken net als Cambuur 'een voetballende ploeg' is. "Tegen ons willen ze zich nog wel eens wat aanpassen. Vorig jaar zakten ze ver terug. We zien wel waar ze morgen mee komen. We zijn op alles voorbereid."

De Limburger maakt een goed seizoen door. Hij is een vaste basisspeler, maakte drie doelpunten en gaf zeven assists. Daarmee is hij bij tien goals betrokken. Dat is evenveel als in zijn beste seizoen bij Roda JC, toen hij zes keer scoorde en vier assists gaf. "Dat wist ik niet. De cijfers zijn op zich wel prima, al mag er wel weer een doelpuntje bij. Maar een assist geven, geeft ook een heel goed gevoel. Als 'ie echt mooi is, is dat misschien wel leuker dan scoren."

SC Cambuur speelt vrijdagavond om 21.00 uur tegen FC Volendam. Omrop Fryslân doet verslag in een extra sportprogramma op de radio. Presentator is Jacob Stelwagen en het commentaar vanuit het Cambuur Stadion komt van verslaggever Andor Faber.

(Advertentie)
(Advertentie)