Leeuwarder (21) langer vast voor fakkelgooien naar politie tijdens jaarwisseling

05 jan 2021 - 14:29

Een man van 21 jaar uit Leeuwarden moet twee weken langer in de cel blijven omdat hij tijdens de jaarwisseling brandende fakkels naar de politie zou hebben gegooid. Hij werd aangehouden op verdenking van een poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, het beledigen van een ambtenaar in functie en verzet bij de aanhouding.

Foto: Kappers Media

Tijdens de jaarwisseling sommeerde de politie een groep mensen weg te gaan van het kruispunt van het Hoeksterend en de Voorstreek in de Leeuwarder binnenstad. De groep deed dat niet. De verdachte riep beledigingen naar de agenten en gooide een brandende fakkel. Een van de agenten kon de fakkel ternauwernood ontwijken.

De verdachte vluchtte en gooide een tweede brandende fakkel naar de agenten die hem achtervolgden. Die fakkel kwam tegen het voorhoofd van een van de agenten. Toen de politie hem aanhield, vonden ze nog vijf fakkels. De man moet op 11 januari voorkomen op een snelrechtzitting.

Meer aanhoudingen

Het onderzoek naar de onrust in Leeuwarden tijdens de jaarwisseling gaat verder. Er wordt nu gekeken naar camerabeelden. De politie verwacht meer mensen aan te houden.

(Advertentie)
(Advertentie)