Twee coronagevallen bij Cambuur voor uitwedstrijd tegen Eindhoven

01 jan 2021 - 17:04

Sportclub Cambuur heft voor het uitduel met Eindhoven komende zondag te maken met twee coronagevallen in de selectie. Toch zorgt dat volgens hoofdtrainer Henk de Jong niet voor paniek bij de club. "We maken ons er verder niet zo druk om, het hoort bij deze tijd. Het is natuurlijk wel vervelend voor de jongens om wie het gaat, maar voor het duel tegen Eindhoven houden we genoeg spelers over. We hebben een prachtige ploeg." Om welke spelers het gaat, maakt de club om privacyredenen niet bekend.

Trainer Henk de Jong oer de wedstriid tsjin Eindhoven

De Leeuwarders zijn afgelopen maandag weer begonnen, na een heel korte winterstop. "Die paar dagen hebben ons goed gedaan, vind ik", zegt Henk de Jong. "Ik ben niet gek, ik zag ook wel dat het spel de laatste wedstrijden wat minder was. Maar we hebben wel de punten gepakt, en dat blijft het belangrijkste."

Ook aanvoerder Erik Schouten was blij met de vrije dagen: "Zo'n korte winterstop is raar, maar ook wel lekker. Sowieso om even de druk eraf te halen, dat je even bij je familie kan zijn. Iedereen is nu weer fris, we hebben er weer zin in. En dan is het nu ook niet zeuren, maar lekker voetballen."

Eindhoven uit: altijd lastig

Zondagmiddag staat in Eindhoven het eerste duel van 2021 op het programma. "Eindhoven is gewoon een lastige tegenstander. Dat zeg ik iedere week, maar het is ook iedere week zo", lacht De Jong. "Tegen ons kunnen teams altijd iets meer. Zij staan in het linkerrijtje, er zijn veel ploegen die daar punten verspelen. We moeten zelf ons voetbalniveau omhoog brengen, want het komt ons ook niet aanwaaien."

Verdediger Schouten verwacht dat Eindhoven zich gaat aanpassen aan Cambuur. "Het is natuurlijk een groot compliment als tegenstanders zich aan ons aanpassen. Het is voor ons ook een mooie uitdaging, om te laten zien dat we ook andere dingen kunnen dan alleen maar goed voetballen. Zij doen het goed, staan zevende, dus ik verwacht een lastige wedstrijd."

Tweede periode

Als het resultaat zaterdagavond bij Almere City - De Graafschap gunstig uitvalt voor Cambuur, kunnen de Leeuwarders zondag bij winst de tweede periode pakken. En hoewel Cambuur de eerste periode ook al won, zou De Jong er toch heel blij mee zijn: "Wij willen die periode gewoon pakken. Dat vind ik belangrijk, want het is een bevestiging van hoe we bezig zijn. En daarna gaan we voor de derde periode. Dat lukt misschien niet, maar het is de doelstelling die je jezelf moet opleggen."

Oanfierder Erik Schouten oer it duel tsjin Eindhoven

Volgens Schouten leeft de tweede periode niet zo in de spelersgroep: "Ik hoop dat we alle vier de periodes winnen, want dat betekent dat je aan het einde van het seizoen kampioen bent. Er staat alleen geen extra prijs meer op, want die hebben we in de eerste periode al gehad. Maar het is een leuke bijkomstigheid als je aan het einde kunt zeggen dat je ook in de tweede periode de beste was."

Sandor van der Heide

Assistent-trainer Sandor van der Heide zat maandenlang thuis met burn-outklachten, maar hij staat voorzichtig weer op het veld. De ogen van Henk de Jong glinsteren wanneer hij zegt: "Daar ben ik toch zo blij mee. Dat ik hem weer aan het werk kon zetten, daar geniet ik van. We passen goed op Sandor, ik laat hem in zijn kracht met die jongens werken. Dan kan hij mooi zijn dingetjes doen, dat is alleen maar goed voor ons."

FC Eindhoven - SC Cambuur begint zondag 3 januari om 14.30 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Verslaggever Geert van Tuinen verzorgt het commentaar.

(Advertentie)
(Advertentie)