Geen stunt, maar champagne bij oudejaarsploeg Vesuvius in Elsloo

01 jan 2021 - 09:44

Door corona moesten de oudejaarsploegen in Fryslân hun activiteiten dit keer anders aanpakken. Natuurlijk zonder mensenmassa's die elkaar bij een stunt ontmoeten. Zo ook bij Vesuvius in het Ooststellingwerver Elsloo.

Foto: Facebook Vesuvius

"Met twee boerenwagens achter een auto zijn vannacht we door het dorp gereden. Op de wagen was een soort kooi gebouwd en via een geluidswagen hadden we gevraagd of bewoners om middernacht naar buiten wilden komen. Zo konden we met een glaasje champagne elkaar een beter 2021 wensen", vertelt Hendrik Betten van oudejaarsploeg Vesuvius.

Door corona kon de ploeg vele activiteiten niet laten doorgaan. "Er was geen toneelstuk, en natuurlijk ook geen oudejaarsstunt. De plannen die we hadden gemaakt, bewaren we voor een volgende keer."

Overdag is de ploeg bij 70-plussers langs geweest om onderzetters uit te delen. "Normaal gingen we altijd naar binnen, maar dat kon niet en nu stonden we buiten met elkaar te praten. De reacties in het dorp waren positief. Men vond het mooi dat Vesuvius aandacht besteedt aan het dorp en zich laat zien."

Ook zal de ploeg op 3 januari nog cadeaus bezorgen bij verenigingen en instanties.

Hendrik Betten

(Advertentie)
(Advertentie)