Droge worst en mondkapjes voor ouderen in Makkinga

31 des 2020 - 17:29

Voor oudejaarsploegen is er dit jaar niet veel te beleven. "Het is wel wat saai", zegt ook voorzitter Jort Bijstra van de Makkingaster Oudejaarsploeg (M.O.P.). Toch kwamen ze donderdagmiddag bijeen om daarna droge worst en een mondkapje met logo van de oudejaarsploeg, huis aan huis te verspreiden.

Drûge woarst en mûlekapkes foar âlderein Makkingea

In totaal gaat het daarbij om 110 adressen waar mensen van boven de 70 jaar wonen. Normaal gesproken wordt dat 's avonds gedaan en dan worden de jongens ook vaak binnen uitgenodigd voor een oliekoek of drankje, maar dat kan nu niet. Toch merkt Bijstra dat het sociale contact ook op deze manier gewaardeerd wordt. "Ze hebben de laatste tijd weinig sociale contacten en dan merk je wel dat ze toch wel behoefte hebben aan even een praatje", zegt Bijstra.

De oudejaarsstunt is normaal een heel gebeuren in het dorp. "Normaal gesproken beginnen we al weken van tevoren met het bouwen van onze stunt. En die presenteren we dan oudejaarsavond om half één 's nachts. Dit jaar kon dat helaas niet doorgaan door corona."

(Advertentie)
(Advertentie)