De Harmonie steekt Friezen hart onder de riem met canvaskunst

29 des 2020 - 18:00

Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden steekt vanaf nieuwjaarsdag de inwoners van Fryslân een hart onder de riem. De hele maand januari wordt het gebouw tot leven gebracht met een mediakunstproject van kunstenaar Frouke ten Velden.

De Harmonie yn Ljouwert - Foto: De Harmonie, Ljouwert

Het kunstwerk - een doek van canvas - is dan prominent zichtbaar aan de buitenkant van het gebouw. De insteek is: harten verwarmen en laten zien dat kunst en cultuur er is en blijft, voor iedereen. Zelfs wanneer de deuren gedwongen dicht zijn voor publiek door het coronavirus. De schouwburg wil met het initiatief een signaal afgeven van hoop en inspiratie en dat het er ook nog mooi uitziet.

Het gaat om twee mediakunstprojectjes met als titel 'Canvas', waarbij De Harmonie als 'doek' het uitgangspunt is. Vanaf nieuwjaarsdag is de eerste film elke avond zichtbaar. De projecties hebben geen verhaallijn, waardoor het niet nodig is om te blijven staan. Dat is dan ook niet de bedoeling. Het leuke is dat voorbijgangers weer wat anders te zien krijgen.

Het werk van mediakunstenaar Frouke ten Velden was eerder ook te zien bij onder andere het Van Gogh Museum, het Anne Frank-huis, het Fries Museum en Museum Princessehof.

(Advertentie)
(Advertentie)