203 nieuwe coronabesmettingen in Fryslân in de afgelopen 24 uur

In Fryslân zijn de afgelopen 24 uur 203 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt het RIVM. Het zijn er 35 meer dan maandag, toen 168 gevallen gemeld werden. Het dagelijkse aantal meldingen kan aardig schommelen, dat heeft te maken met de feestdagen.
© Omrop Fryslân, Sian Wierda
In de gemeente Leeuwarden zijn maandag de meeste nieuwe besmettingen gemeld: 37. Daarna gevolgd door Súdwest-Fryslân met 35 besmettingen en Heerenveen met 20 besmettingen.

Vijf mensen overleden

Vijf mensen zijn de afgelopen dag gestorven aan het virus in Fryslân: twee in gemeente Leeuwarden, twee in Noordoost-Fryslân en een in Dantumadeel. Er zijn twee mensen in het ziekenhuis beland in Fryslân: een persoon in Waadhoeke en een persoon in Leeuwarden.

Minder getest tijdens de feestdagen

Het werkelijke aantal besmettingen ligt mogelijk hoger. Het blijkt dat tijdens de feestdagen minder mensen zich hebben laten testen. "Tussen de 1.000 en 1.300 de afgelopen dagen, terwijl we eerder meer dan 2.000 testten", zei GGD-dokter Everhard Hofstra eerder tegen Omrop Fryslân. "Maar per 100 testen vinden we nog wel steeds net zoveel positieve gevallen als eerst. De komende dagen gaan uitwijzen wat er werkelijk is gebeurd met de kerst."
Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op onze dossierpagina.