Muurschilderingen als ansichtkaarten door de provincie: "Hoop bieden"

27 des 2020 - 10:23

Op elf plekken in Fryslân hangen deze periode cartooneske, kleurige muurschilderingen. Het is een initiatief van de organisatie Writer's Block en de provincie Fryslân. Daarmee willen ze een positieve en steunende gedachte brengen met het motto 'ik denk aan je'.

Muurschilderingen als ansichtkaarten

Het zijn voor veel mensen lastige tijden, weten de organisatie Writer's Block en de provincie Fryslân. Writer's Block is een samenwerkingsverband van kunstenaars en maakte eerder de muurschildering op het gebouw van de Leeuwarder Courant met de tekst We'll meet again.

"We proberen hoop te bieden in deze tijd", legt Serge Hollander van Writer's Block uit. "Met name in de kerstperiode, als er iemand misschien ontbreekt aan tafel, dan is er iets nodig."

De provincie was enthousiast over het initiatief. Die heeft een programma met de naam Yn ferbining. Daarin zoeken ze zulke initiatieven met kunst. Hollander: "Ze zeiden dat dit wel heel erg mooi aansluit op wat wij doen, dus wilden ze ons helpen om dit te realiseren. Daar zijn we heel blij mee. Anders hadden we dit niet kunnen doen."

Van de muurschilderijgen zijn elf ansichtkaarten gemaakt die na de lockdown in de winkels liggen. Een selfie maken en opsturen is een mogelijkheid. Het was eerste de bedoeling dat mensen de werken van kunstenaar Wytze Hoogslag zelf zouden inkleuren. "Toen kwam Rutte met nieuwe extra maatregelen", zegt Hoogslag, "en toen heb ik het uiteindelijk zelf moeten inkleuren."

De elf kaarten zijn nu al online beschikbaar op de website van Merk Fryslân op friesland.nl/ynferbining om te downloaden, in te kleuren en op te sturen. Op de website van Writer's Block kun je een door de kunstenaar ingekleurde versie downloaden en opsturen naar een dierbare die een opsteker kan gebruiken

(Advertentie)
(Advertentie)