Friese oceaanroeisters gaan nog steeds goed, maar zijn nog niet op de helft

27 des 2020 - 12:47

Het team de Atlantic Dutchesses gaat nog steeds goed. De vier vrouwen, van wie er drie uit Fryslân komen, roeien de Atlantische Oceaan over voor het goede doel. Ze doen mee aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge, een 5.000 kilometer lange roeirace van het Spaanse Canarische eiland La Gomera naar Antigua, in de Cariben.

Roeisters lizze op koers

De vrouwen zijn nu twee weken onderweg en moeten nog zo'n 3.200 kilometer roeien. Ze liggen nog steeds op de zesde plaats. Het weer is goed: de temperatuur ligt ruim boven de 20 graden. Het oceaanwater is wel koud. En toch moeten de vrouwen er soms in, om de boot aan de buitenkant schoon te maken bijvoorbeeld. Na verloop van tijd komt er aanslag op de boot en dat werkt remmend.

Foto: Melissa Vooren

De vrouwen, met Iris Noordzij uit Raerd, Melissa Vooren uit Goingarijp, Renate de Backere uit Pengjum en de Zeeuwse Marieke le Duc, lijken het nog niet heel lastig te hebben, al hebben ze tijdens de kerst wel een momentje rust gepakt.

De Atlantic Dutchesses hopen als eerste Nederlandse vrouwenteam aan te komen op Antigua en eventueel een wereldrecord te roeien. Of dat lukt is de vraag, want ze moeten nog een heel eind. Ze zijn nog niet op de helft. De verwachting is dat ze eind januari aankomen op Antigua.

De roeisters zijn hier te volgen en ze geven zelf ook updates op Facebook.

(Advertentie)
(Advertentie)