GGD-directeur kijkt terug op 2020: "Van tevoren dacht ik: dit kan ik niet"

24 des 2020 - 17:15

"Ik had het van tevoren niet kunnen bedenken, maar het was ook wel weer heel mooi." Met gemengde gevoelens kijkt Margreet de Graaf, directeur van GGD Fryslân, terug op haar 2020. Aan de ene kant was het een grote uitdaging, zelfs een té grote uitdaging, dacht De Graaf eerst. Maar aan de andere kant geeft het werk ook veel voldoening. In het programma Weromsjen mei Reitse bespreekt ze met Reitse Spanninga hoe ze het jaar heeft beleefd.

Had ze geweten wat voor jaar haar stond te wachten, dan had ze gedacht dat ze het werk als directeur van GGD Fryslân niet kon doen. "Maar je gaat gewoon aan het werk, en dan gaat het toch, Dat geldt denk ik voor iedereen. En samen doen we het dan toch maar even."

Het was wel een zwaar jaar. Niet alleen stond ze veel in de belangstelling, maar De Graaf maakte ook veel uren. "In die eerste golf werkte ik van 8.00 tot 23.00, en dan zeven dagen lang", vertelt ze. "Dat breekt je wel op, dat is een keer klaar."

Maar De Graaf vindt het wel mooi werk om het boegbeeld van de GGD te zijn. "Dat je mensen kunt vertellen: 'dit is er aan de hand in Fryslân'. En dat je ook kunt vertellen over het mooie werk dat onze mensen doen. Dat je met elkaar daar voor kunt staan."

In het programma Weromsjen mei Reitse kijkt onze eigen topkok Reitse Spanninga terug op 2020 met Friezen die het afgelopen jaar in het nieuws waren. En natuurlijk moeten de gasten ook aan de bak. Samen met Reitse worden de mooiste gerechten voor het kerstdiner of oud en nieuw gemaakt.

Alle recepten zijn op de website van Omrop Fryslân terug te vinden en uit te printen.

(Advertentie)
(Advertentie)