VIDEO: 11 Andere Oorden bij de Bosbergtoren in Appelscha

24 des 2020 - 17:00

De Bosbergtoren in Appelscha wordt als laatste van het kunstproject 11 Andere Oorden in het licht gezet. Op geheime locaties waren in de afgelopen elf dagen in de aanloop naar de kerstdagen op diverse locaties in Fryslân lichtkunstwerken te zien. De kunstwerken zijn gemaakt door het 'LUNA Collective', bekend van het lichtfestival in Leeuwarden. Publiek kon er niet live bij zijn, maar op Omrop Fryslân is het wel iedere avond te zien.

11 andere oorden dei11

Het waren locaties die niet altijd zo bekend zijn, maar waar wel een mooi verhaal achter zit met een gedachte die goed bij de kerstperiode valt.

11 Andere Oorden is een lichtkunstproject van LUNA Collective (in samenwerking met Provincie Fryslân), dat vertoond wordt op elf locaties in Fryslân. Elke dag op een nieuwe, geheime plek. Achter elke projectie zit een kerstgedachte. Vanwege de beperkende coronamaatregelen mag er geen publiek bij zijn. Een impressie van de lichtprojecten is daarom van maandag 14 tot en met donderdag 24 december elke dag vanaf 17.00 uur te zien op televisie en online bij Omrop Fryslân of op www.friesland.nl/11oorden. Op eerste kerstdag volgt een compilatie. Hier zijn alle andere video's te zien.

(Advertentie)
(Advertentie)