Stille Boot Heeg verhuist tijdelijk naar Sneek; oorzaak brand nog niet bekend

24 des 2020 - 06:20

Een nachtmerrie voor een ondernemer. Zo omschrijft eigenaar Anton van Wijk de felle brand die vorige week zijn bedrijf De Stille Boot in Heeg volledig in as legde. Van Wijk woont zelf ook in Heeg en kon de brand vanuit zijn eigen woning zien. "Je denkt eerst: het zal toch niet, maar het was helaas wel zo."

De brand in Heeg - Foto: CAMJO Media

Eigenaar Anton van Wijk van De Stille Boot

Van Wijk heeft een zware week achter de rug. "Je bent de hele nacht in touw. De volgende dag komt al de eerste expert van de verzekeringen. Je bent continu in touw om het eigen bedrijf te redden, daar komt het op neer."

Iedereen wil door, en dan moet je dat proberen, hoe lastig dat misschien ook is.

Anton van Wijk van De Stille Boot

Van Wijk wil proberen om de afspraken met klanten over de levering van elektrische motoren en de bijbehorende accu's, zoveel mogelijk na te komen. Hij zal de activiteiten daarom voorlopig voortzetten vanuit een bedrijfspand in Sneek. "De continuïteit van het bedrijf is nu het belangrijkste, ook voor onze werknemers. Iedereen wil door, en dan moet je dat proberen, hoe lastig dat misschien ook is."

Geen slecht jaar

Stille motoren voor boten zijn een groeimerk, zegt Van Wijk. "2020 was voor ons, ondanks de corona, helemaal geen slecht jaar. Je merkt dat steeds meer botenbouwers bezig zijn met duurzaamheid."

De verhuizing naar Sneek is, als het aan Van Wijk ligt, tijdelijk. "Heeg is onze plek. Het is ook geweldig hoe de mensen vorige week met ons meeleefden na de brand. We gaan in principe nieuwbouwen op onze oude locatie aan het water."

De dag na de brand - Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

Meer dan een week na de felle brand is er nog geen duidelijkheid over de precieze oorzaak. "In je hoofd ben je steeds aan het zoeken naar mogelijke oorzaken", vertelt Van Wijk. Maar tot nu toe hebben verschillende experts geen oorzaak kunnen vinden. Volgende week wordt de plek waar de brand woedde nog één keer door een team van experts onderzocht. Daarna wordt wat er van het bedrijfspand over is, gesloopt.

(Advertentie)
(Advertentie)