Oud-Feyenoordkeeper hield Heerenveen één helft in leven: "Ik had goede hoop"

24 des 2020 - 00:38

Doelman Erwin Mulder was misschien wel de belangrijkste speler van SC Heerenveen, in de eerste helft van de wedstrijd tegen Feyenoord. Mulder speelde tien jaar lang in Rotterdam, voordat hij naar Heerenveen kwam. Hij had goede hoop toen hij naar de Kuip ging.

Foto: Orange Pictures

In de tweede helft scoorden de Rotterdammers drie keer. Drie keer vaker dan de Friezen. Alle doelpunten kwamen op naam van Bryan Linssen. Heerenveen was kansloos, zei Mulder na afloop.

"Als we beter aan de bal waren geweest, hadden we Feyenoord onder druk kunnen zetten. Met onze snelheid voorin hadden we wat kunnen creëren. Maar als je aan de bal niet goed bent, wordt het een kansloze avond."

Erwin Mulder

"Je weet dat Feyenoord veel kwaliteiten heeft. Wij waren niet goed aan de bal, wij konden de vrije man niet vinden. Dan wordt het 2-0. Ik vond het kwalijk dat het geloof in de aansluitingstreffer er niet was. We stapten niet door. Het werd één grote rondo."

"Kleine jongens tegen grote mannen"

Trainer Johnny Jansen mist twee kwaliteitsspelers. Pawel Bochniewicz was er niet, omdat hij bij de vorige wedstrijd een rode kaart had gekregen, en Mitchell van Bergen is geblesseerd. "Dit is het net niet. We kunnen niet op 95 procent voetballen. We moeten 100 procent zijn om echt goed te zijn. Dat zijn we niet."

Johnny Jansen

"Het zag eruit als de kleine jongens tegen de grote mannen. Rami Hajal moet leren om tegen grote kerels te voetballen. Dat geldt ook voor Olivier Batista Meier en Benjamin Nygren. Dat je van elke bal die je krijgt wordt afgelopen, dat kan niet."

Heerenveen-onwaardig

De wedstrijd was 'Heerenveen-onwaardig' zegt verdediger Jan Paul van Hecke na afloop. "De eerste helft was al niet goed, maar de tweede helft was echt dramatisch. Overal kwamen we te laat. De frisheid was er helemaal uit. Er zat geen beleving in. Toen we achter kwamen, gingen de koppen naar beneden. Terwijl je maar één doelpunt hoeft te maken, en je zit er weer helemaal in."

Jan Paul van Hecke

"Je moet ook wel kijken waar je vandaan komt, aan het begin van het seizoen waren we hartstikke goed bezig. Daar moeten we weer heen. Nu hebben we al zeven wedstrijden op rij niet gewonnen. Dat is niet goed genoeg. Daar mag ook wel kritisch naar gekeken worden. Dat is gewoon zwaar klote."

(Advertentie)
(Advertentie)