Basisplaats voor Dresevic in uitwedstrijd tegen Feyenoord, Van Bergen vraagteken

23 des 2020 - 15:05

Ibrahim Dresevic is woensdagavond in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord de vervanger van de geschorste Pawel Bochniewicz tijdens de laatste competitiewedstrijd van 2020. De Poolse centrale verdediger kreeg in de slotfase tegen Heracles Almelo de rode kaart. Dresevic was vorig seizoen nog een vaste waarde in de ploeg van trainer Johnny Jansen. Mar na de komst van Bochniewicz en Jan Paul van Hecke moet hij genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Trainer Johnny Jansen

Johnny Jansen: "Ik vergelijk zijn situatie een beetje met die van Daniel Høegh vorig jaar. Daniel was ook altijd basisspeler, aanvoerder van de ploeg, maar kwam door een blessure op de bank terecht. Dat geldt voor Ibrahim precies hetzelfde. En nu is het voor hem knokken om weer in de ploeg te komen en juist daarin kan hij nog een stap maken. Elke dag strijden om het niveau te halen dat gevraagd wordt. Maar hij is soms wat makkelijk en dat moet er uit."

Achter de naam van Mitchel van Bergen staat nog een vraagteken. De snelle aanvaller viel tegen Heracles Almelo uit met een hamstringblessure. Woensdag hakt de technische staf de knoop door of Van Bergen tegen Feyenoord kan starten.

Ibrahim Dresevic - Foto: Orange Pictures

Blessures Feyenoord

Feyenoord mist tegen SC Heerenveen in elk geval topscorer Steven Berghuis. Hij raakte in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo geblesseerd aan zijn lies. Ook middenvelder João Teixeira is er niet bij, hij brak vorige week vrijdag op de training zijn kuitbeen. En Orkun Kökçü heeft een enkelblessure.

Afgelopen zondag kwam er een eind aan de serie van maar liefst 26 competitiewedstrijd van Feyenoord zonder verlies. De ploeg van Dick Advocaat verloor in de GelreDome van Vitesse, 1-0.

Henk Veerman

SC Heerenveen sluit de eerste seizoenshelft af met een achtste plaats. En daar had niemand aan het begin van dit seizoen rekening mee gehouden. Helemaal niet, omdat alle oefenwedstrijden in de voorbereiding werden verloren. En toch is er een gevoel dat er misschien nog meer in had gezeten. Jansen: "Ik heb een beetje een dubbel gevoel hierover. Want vooraf teken je ervoor, maar nu denk ik dat er misschien toch wel wat meer in had gezeten. En dan denk ik vooral aan de wedstrijden tegen PSV, ADO en RKC Waalwijk."

Aanvaller Henk Veerman is met negen doelpunten clubtopscorer en blikt met een tevreden gevoel terug op de eerste seizoenshelft. "Ook al mochten we verliezen van Feyenoord, dan nog vind ik dat we een goede seizoenshelft hebben gehad. Als je kijkt naar mijn doelpunten en mijn assists dan ben ik daar heel tevreden over. Negen doelpunten, daar had ik van tevoren voor getekend", aldus de lange aanvaller.

Vermoedelijke opstelling SC Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Dresevic, Woudenberg; Kongolo, J. Veerman, Hajal; Nygren, H. Veerman en Van Bergen/Llanez.

De wedstrijd begint woensdagavond om 21.00 uur en is live te volgen tijdens een extra sportprogramma bij Omrop Fryslân. Dat begint om 20.30 uur en de presentatie wordt verzorgd door Jacob Stelwagen.

(Advertentie)
(Advertentie)