Danny Noppert begint aan derde WK in Londen: "Kwartfinale zou droom ziin"

22 des 2020 - 06:17

Voor het derde jaar op rij staat Danny Noppert op het WK darten in Londen. Na verliespartijen in de tweede en derde ronde wordt het nu tijd voor de Jouster om een grote stap te zetten. Dinsdagavond speelt Noppert zijn eerste wedstrijd tegen Cameron Carolissen uit Zuid-Afrika, die dit jaar zijn WK-debuut maakt.

Danny Noppert begjint oan tredde WK yn Londen: "Kwartfinale soe dream wêze"

Het is een vreemd dartjaar geweest voor Danny Noppert. Toen het coronavirus in maart toesloeg, werden alle toernooien al gauw stilgelegd. De dartbond PDC begon net voor de zomer weer met de reguliere vloertoernooien. Alleen de wedstrijden voor de professionals gingen door, met strenge richtlijnen en coronatests voor alle deelnemers.

Goed op de vloer, minder op tv

Op de vloertoernooien heeft de 29-jarige Jouster het dit jaar zeer goed gedaan. Hij eindigde als twaalfde van de wereld op de zogenaamde ProTour-ranking, waar alle vloertoernooien en Europese toernooien onder vallen. Alleen op de grote televisietoernooien, dit jaar gespeeld zonder duizenden mensen in de zaal, kon Noppert maar niet ver komen.

"Ik laat het nog te vaak afweten op het podium", volgens Noppert, die zich de afgelopen weken thuis in Joure heeft voorbereid op het wereldkampioenschap. "De laatste twee jaar ook op het WK. Er waren wel genoeg kansen, maar die pak ik nog te weinig op de televisietoernooien. Ik weet niet precies wat dat is, misschien leg ik er voor mezelf wel te veel druk op."

Foto: Omrop Fryslân, Mats Gies

Toch wil Noppert daar de komende weken mee afrekenen. Het wordt zijn derde WK in het iconische Alexandra Palace in Londen, dus wat dat betreft heeft de Fries al ervaring met het grote podium. Helemaal omdat zijn tegenstander dit jaar debuteert. "Ik heb nog nooit tegen hem gespeeld. Het is voor mij een onbekende speler. Als alles loopt schat ik mijn kansen hoog in, dan kan ik de partij zeker winnen."

Handtekening voor kwartfinale

Verderop in het toernooi wachten Noppert bij winst mogelijk namen als Dave Chisnall, Dimitri van den Bergh of in de kwartfinale: Michael van Gerwen. "Mijn droom is in de kwartfinale te komen", aldus Noppert. "Maar je wilt eigenlijk nooit verliezen. Ook al haal je dan de kwartfinale of de halve finale. Maar als ik nu mijn handtekening kon zetten voor een kwartfinaleplek, dan had ik dat gedaan."

Dit jier gjin taskôgers yn it Alexandra Palace. - Foto: Omrop Fryslân, Mats Gies

Het WK darten wordt van 15 december tot en met 3 januari gehouden in het Alexandra Palace in Londen. Het toernooi wordt - behalve de openingsdag - zonder publiek gespeeld. De regerend wereldkampioen darten is Peter Wright uit Schotland. Vorig jaar eindigde het toernooi voor Danny Noppert in de derde ronde tegen de Belg Kim Huybrechts.

Trefwoorden: 
WK Danny Noppert darten
(Advertentie)
(Advertentie)