Megagrote kerstkaart zorgt voor verbinding in Oudega (SWF)

21 des 2020 - 22:03

Het was een wild idee van een vriendinnenploeg in Oudega (SWF): met een kerstkaart van 10 bij 3 meter verbinding brengen in deze gekke tijden. Het idee werd werkelijkheid en nu staat de megagrote kerstkaart er als blikvanger op het centrale evenemententerrein in het dorp. Het is een succes onder de dorpsbewoners.

Op de kerstkaart staan meer dan 250 witte kerstballen. Alle dorpsbewoners worden opgeroepen om de komende dagen de kerstballen te vullen met een origineel lied, gedicht, tekening of wens. Doel is dat alle inwoners van Oudega vol goede moed aan het nieuwe jaar kunnen beginnen. 's Avonds is de kerstkaart verlicht en ook bij regen komen de mensen even bij de kaart kijken. Daar word je hopelijk een beetje blij van", zegt een van de initiatiefneemsters Wiepie Woudstra.

"Geweldig, hartstikke mooi", zegt een dorpsbewoonster vol enthousiasme over het initiatief. "En hij komt steeds voller met teksten en spreuken. Het is heel leuk als je hier voorbij loopt. Dan lees je even en denk je: o ja, die heeft er ook iets op gezet. Dat is superleuk!" Zij weet ook al wat ze op de kaart gaat schrijven. "Geniet van alles wat je wel hebt en kijk naar de mooie dingen. En houd de moed erin. Dat wilde ik erop zetten."

Coronaproof wandeltocht

In het dorp wordt deze week ook nog een coronaproof wandeltocht georganiseerd, met de enorme kerstkaart als startpunt. "De dag voor kerst, de 24e, tot en met zondag, de 27e, kun je die lopen in je eigen tempo van 's middags vier uur tot 's avonds elf uur", legt Woudstra uit. Tijdens het lopen is er van alles te zien. "En het is allemaal achter ruiten en op schermen, met geluid en filmpjes."

Verslaggever Willem de Vries praat met Wiepie Woudstra

Jong en oud in Oudega schrijven iets op de megagrote kerstkaart

(Advertentie)
(Advertentie)