SportCast: "Sipke Hulshoff moet kiezen tussen Ajax of Feyenoord"

21 des 2020 - 19:37

Er valt weer veel te bespreken in de nieuwe SportCast: de nederlaag van SC Heerenveen, de net uitgebrachte jaarcijfers van de club, feestende supporters in Leeuwarden en SC Cambuur dat met zeven competitieoverwinningen op rij de winterstop ingaat. En dan was er nog de contractverlenging van Mitchel Paulissen, terwijl hij daar vorige week nog heel geheimzinnig over deed.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te beluisteren. Je vindt er ook de podcastafleveringen over 100 jaar SC Heerenveen, met verhalen uit het verleden.

Nu Feyenoord wereldkundig heeft gemaakt dat Arne Slot daar volgend seizoen trainer wordt, begint het speculeren over zijn assistent-trainers. Iemand die voor die rol in beeld kan komen, is Sipke Hulshoff. Maar, die is nu assistent-trainer van Wim Jonk bij FC Volendam. En voor Jonk zou ook belangstelling zijn van bijvoorbeeld AZ en FC Utrecht.

Wat moet Sipke doen? Arjen de Boer weet het wel: "Hoe Arne Slot over voetbal denkt, dat vind ik vernieuwend. Aan de andere kant heeft Wim Jonk, als oud-Ajax-speler, Volendam heel goed laten voetballen. Ik denk dat hij op korte termijn naar Ajax gaat. Als ik Sipke was, zou ik bij Wim Jonk blijven."

Naar Feyenoord?

Geert van Tuinen adviseert Hulshoff juist om met Slot mee te gaan naar Feyenoord. "Als er toezeggingen zijn gedaan aan Slot over investeringen in de selectie, dan zou ik Sipke willen zeggen: ga lekker naar Feyenoord. Bij Ajax leef je nog veel meer op een vulkaan. En ik heb ook het idee dat Sipkes mentaliteit meer past bij de dokwerkers dan bij de trendy Amsterdammers." Daar sluit Andor Faber zich bij aan: "Tuurlik, Sipke is een 'wâldmantsje'."

De beide heren hebben Arjen de Boer kunnen overtuigen: "Oké, ik ben om. Sipke moet naar Feyenoord."

Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen je in deze podcast elke maandag bij over al het Friese sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.

(Advertentie)
(Advertentie)