Omrop TIP – Weromsjen mei Reitse, met ook lekkere recepten

21 des 2020 - 16:00

Lekker eten en terugblikken op 2020. Dat doet onze eigen topkok Reitse Spanninga met Friezen die het afgelopen jaar in het nieuws waren. En natuurlijk moeten de gasten ook aan de bak. Samen met Reitse worden de mooiste gerechten voor het kerstdiner en oud en nieuw gemaakt. Vanaf maandag 21 december op televisie: Weromsjen mei Reitse.

Foto: Omrop Fryslân

In de eerste aflevering van Weromsjen met Reitse op maandag 21 december is schaatsster Femke Kok te gast. 2020 was het jaar van haar doorbraak. Dat vraagt om een feestelijk voorgerechtje. Dinsdag 22 december kijkt Reitse met triatleet Stefan van der Pal terug op het jaar waarin Van der Pal de Elfstedentocht had willen zwemmen. Zij maken ondertussen een vegetarische champignonragout. Het hoofdgerecht voor het kerstdiner maakt Reitse op 23 december met Baukje de Vries van de Ierse pub in Leeuwarden, haar bedrijf staat al maanden stil. Het toetje staat op 24 december op het programma. Reitse praat dan met Margreet de Graaf, directeur van de GGD . Zij was dit jaar veel in het nieuws om mensen bij te praten over de coronacrisis. Samen maken zij chocoladeperen.

Nog meer lekker eten

Maandag 28 december is Reitse met Sieta van Keimpema aan de slag met een Thai Beef Salade. Als woordvoerster van de actiegroep Farmers Defence Force stond Van Keimpema veel in de belangstelling dit jaar. De dag daarna, op 29 december, staat een vegetarisch voorgerecht op het programma. Tatiana Pratley, de nieuwe artistiek leider van theatergezelschap Tryater helpt Reitse daarbij. Het hoofdgerecht voor dit feestelijke decemberdiner maakt Reitse met Tim Douwsma op woensdag 30 december. Zijn drukke leven als zanger en acteur stond ineens stil door de coronacrisis. En dan was er nog #ikdoenietmeermee ...

Oliebollen met Henk de Jong

De grande finale op oudejaarsavond is voor voetbaltrainer Henk de Jong. Promotie kon hem eigenlijk niet meer ontgaan met Cambuur. Maar nadat de competitie vanwege de coronamaatregelen eerder dan gepland tot een einde kwam, stonden Henk en Cambuur met lege handen. Op een oudejaarsavond moet er natuurlijk een gerechtje met oliebollen worden gemaakt en is er champagne!

Reitse Spanninga

Zelf aan de slag?

Alle recepten uit het programma zijn te vinden op de website (en ook uit te printen): Omropfryslan.nl/weromsjenmeireitse.

Weromsjen met Reitse, vanaf maandag 21 december op televisie om 17.15 uur.

(Advertentie)
(Advertentie)