Utpakke mei Omrop Fryslân: 8 programma’s die je niet mag missen deze feestdagen

De donkere dagen vragen vooral in deze tijd om wat extra licht, plezier en gezelligheid. Omrop Fryslân pakt daarom uit met mooie programma's op radio, televisie én online. Wij zetten de hoogtepunten van de feestdagenprogrammering voor je op een rijtje.
© Omrop Fryslân

Weromsjen mei Reitse

Chef-kok Reitse Spanninga pakt uit deze periode, met heerlijke gerechten maar vooral ook met mooie verhalen in Weromsjen mei Reitse. Femke Kok, Stefan van der Pal, Baukje de Vries, Margreet de Graaf, Sieta van Keimpema, Tatiana Pratley, Tim Douwsma en Henk de Jong staan vanaf maandag 21 december bij Reitse in de keuken. Niet alleen om een heerlijk kerstgerecht te maken, maar ook om te praten over 2020.
© Omrop Fryslân

Kerstnachtdienst, extra kerkdienst én een kerstconcert

Omrop Fryslân zendt kerstnacht live op televisie en internet een extra kerkdienst uit, een speciale kerstnachtdienst. Vanuit de Martinikerk in Franeker is dominee Margerithe Veen de voorganger. De dienst begint om 23.00 uur.
Eerste kerstdag zijn we weer in de Martinikerk in Franeker. 's Ochtends om 10.00 uur met een extra kerkdienst en 's middags om 17.00 uur met het kerstconcert Thús mei Kryst. Onder andere orgelist Jochem Schuurman en sopraan Tetsje van der Kooi zullen daarin populaire kerstnummers laten horen. Alle diensten en het concert zijn te zien op televisie.
© Omrop Fryslân

Sis it mar!

Voor het eerst is Omrop Fryslân tussen de kerstdagen en oud en nieuw dag en nacht live op radio. In deze Sis it mar!-dagen en -nachten staat de hele programmering in het teken van verzoekjes van luisteraars. Mensen kunnen ook verzoekjes voor elkaar aanvragen en zo toch een beetje bij elkaar zijn. Sis it mar! is te horen van 27 t/m 30 december. Jou verzoeknummer kun je WhatsAppen naar 06-20499199 of doorgeven via de Omrop-app.
Dielnimmers meitsje kâns op in jukebox © Omrop Fryslân

Fryske top 100

Het hoogtepunt van december, de Fryske top 100! Tweede kerstdag is traditioneel de finale stemdag, van 13.00 tot 18.00 uur op radio en televisie. En wie wordt de nummer 1? Dat horen we op 31 december in de finale-uitzending van 06.00 tot 18.00 uur.
© Omrop Fryslân

Podcasts om naar te luisteren

Podcasts kun je horen waar én wanneer je wilt en daarmee zijn ze erg geschikt voor de decembermaand. Neem nou de serie Boekekast met daarin exclusieve verhalen van Friese schrijvers, heerlijk om even rustig voor te gaan zitten. Of de podcast Duizend Dagen, een podcast in vijf delen over de bijzondere geschiedenis van het kerkasiel van Rottevalle. Duizend Dagen was in september van dit jaar de hoogst genoteerde podcast in de podcastgids 'VINK' van NPO Radio 1.
Omrop Fryslân pakt uit met mooie programma's de komende weken. Meer tips en meer informatie is te vinden op Omropfryslan.nl/utpakke.