Van Hecke baalt van verlies: "Een van de matigste wedstrijden dit seizoen"

20 des 2020 - 18:21

Een van de slechtste wedstrijden van het seizoen, zo omschrijft Jan Paul van Hecke het 1-2 verlies van Heerenveen tegen Heracles Almelo zondagmiddag. Volgens de verdediger ging Heerenveen dan ook "vrij kansloos" onderuit.

Jan Paul van Hecke baalt na het verlies tegen Heracles Almelo

Heerenveen hoopte na twee slechte eerste helften tegen PSV en Vitesse nu eens scherp aan de wedstrijd te beginnen. Maar dat lukte totaal niet, zag ook Jan Paul van Hecke. "Als je gelijk al 0-1 achter komt loop je meteen achter de feiten aan. Dat is niet scherp beginnen."

Slechtste wedstrijd van het seizoen

Ook in de tweede helft ging het meteen mis. "Dan ga je volle moed de tweede helft en en dan krijg je na twee minuten al de 0-2 tegen." Het spel van Heerenveen leek nergens op, zegt de verdediger. "Ik vond ons vandaag heel matig, dat moeten we veel beter doen. Het is gewoon heel zuur dat je hier thuis verliest terwijl dat helemaal niet nodig is."

Volgens Van Hecke speelde Heerenveen zondag één van haar slechtste wedstrijden tot nu toe. "Ik denk dat dit één van de matigste wedstrijden is dit seizoen, zeker als je ziet hoe weinig kansen we creëren. Zeker omdat je nu vier keer gelijkgespeeld hebt, dan ga je vol voor de overwinning. Als je dan vrij kansloos verliest is dat niet goed."

Trainer Johnny Jansen

Ook trainer Johnny Jansen was slecht te spreken over de wedstrijd. "Van de week hebben we op de training echt goede dingen gedaan, een plan gemaakt zoals je de eerste tien minuten wil starten. Daar heb ik veel te weinig van gezien, het was veel te slordig."

Handsbal

Dat na afloop bleek dat Burgzorg bij de 0-1 de bal met zijn hand meenam, zegt Jansen niet veel. "Dat is hartstikke teleurstellend dat dat niet is gezien, maar daar koop ik helemaal niks voor. Ik baal van de momenten waarin we niet goed waren, we hebben gewoon te weinig gecreëerd."

Toch was het niet alleen maar slecht nieuws, vindt de trainer. "Je hebt wel momenten gehad dat we dichtbij kwamen of weer in de wedstrijd kwamen. Het is ook niet zo dat Heracles ons van de mat voetbalde, maar het was niet goed genoeg."

Joey Veerman nei SC Hearrenfean - Heracles Almelo

(Advertentie)
(Advertentie)