VIDEO: 11 Andere Oorden bij de windmolens van Cornwerd

De Cornwerder molen van 1907 is de laatste traditioneel gebouwde windmolen van Nederland. Aan de andere kant van het dorp staan drie windturbines. Cornwerd is de zevende plek dat door de kunstenaars van het LUNA Collective in het licht wordt gezet. Het is onderdeel van 11 Andere Oorden.
11 andere oorden dei7
Op strikt geheime locaties worden tot kerst op verschillende plekken in Fryslân lichtkunstwerken getoond. Het zijn plekken die niet zo bekend zijn, maar waar wel een mooi verhaal achter zit met een gedachte die goed past bij de kerst.
11 Andere Oorden is een lichtkunstproject van LUNA Collective (in samenwerking met Provincie Fryslân), dat vertoond wordt op elf locaties in Fryslân. Elke dag op een nieuwe, geheime plek. Achter elke projectie zit een kerstgedachte.
Vanwege de beperkende coronamaatregelen mag er geen publiek bij zijn. Een impressie van de lichtprojecten is daarom van maandag 14 tot en met donderdag 24 december elke dag vanaf 17.00 uur te zien op televisie en online bij Omrop Fryslân of op www.friesland.nl/11oorden. Op eerste kerstdag volgt een compilatie. Hier zijn alle andere video's te zien.