Vijf jaar na hun laatste optreden zingen Krijn en Jacob weer als Die Twa

19 des 2020 - 17:13

Het duo Die Twa gaat weer het podium op. Het optreden is op Tweede Kerstdag, bij Omrop Fryslân, op de finale stemdag van de Fryske top 100. Dat maakt het zangduo Krijn en Jacob Dijkstra precies vijf jaar na het afscheidsconcert deze zaterdagmiddag bekend bij Omrop Fryslân.

Die Twa yn 2015 - Foto: PDF Fotografie Piet Douma

In 2015 stopte het duo, omdat de mannen toe waren aan een nieuwe uitdaging. "Geen gemakkelijk besluit toen, maar gelukkig hebben we nooit gezegd dat we helemaal nooit meer samen zouden optreden", vertelt Jacob Dijkstra. De mannen hadden 12 jaar samen gezongen.

"Vijf jaar na ons afscheid is een mooi moment om dat weer eens te doen. Helemaal in dit vreemde jaar is het fijn om onze fans, die ons altijd trouw zijn gebleven, te verblijden met dit nieuws."

Het laatste optreden van Die Twa was in 2015, in Sans Souci. Toen zongen ze onder andere hun grote hit 'Fûgels'.

Op Tweede Kerstdag treden ze voor het eerst weer samen op, op de finale-stemdag voor de Fryske top 100.

Het besluit weer samen op te treden werd kortgeleden spontaan genomen. "We haalden wat anekdotes op en alsof het nooit anders was geweest, stonden we weer samen achter de microfoon", vertelt Krijn. "Er was geen enkel moment van onwennigheid. Onze stemmen vielen automatisch weer samen. Het gevoel, die klik, die sound, het was er meteen weer. Als de dag van toen, hoe cliché ook, maar zo was het wel."

In de tussenliggende vijf jaren bleven Jacob en Krijn beide actief in de muziekwereld, naast hun vaste werk.In 2015 stond de hit 'Fûgels' van Die Twa op nummer 1 in de Fryske top 100. Daarnaast scoorde het duo hits als 'Asto Mar By My Bist' en 'Famke Fan Myn Dreamen'.

Trefwoorden: 
muziek Fryske Top 100 Die Twa
(Advertentie)
(Advertentie)