VIDEO: Commissaris Brok kijkt in It Polytburo terug op roerig 2020

18 des 2020 - 17:10

Commissaris van de Koning Arno Brok is vrijdagavond te gast in een extra lange uitzending van het televisieprogramma It Polytburo. Presentatoren Andries Bakker en Eric Ennema kijken met Brok terug op een roerig 2020, dat bijna volledig in het teken stond van de coronapandemie.

Het was een jaar zoals niemand dat ooit eerder had meegemaakt: het coronavirus legde het volledige maatschappelijk plat, met grote economische en ook psychische gevolgen. Winkels en scholen in lockdown, alle evenementen die werden geschrapt, en de anderhalvemeterregel die het 'nieuwe normaal' werd.

Hoe heeft Commissaris van de Koning Brok dat allemaal beleefd? Wat ging er goed, en wat minder? En hoe kijkt Brok naar het nieuwe jaar? Kunnen wij, gevaccineerd en wel, de draad weer oppakken, of zal het nooit meer hetzelfde zijn?

Foto: Omrop Fryslân

Brok liet in de uitzending onder andere weten dat het nodig is dat de Commissaris van de Koning weer voorzitter van de Veiligheidsregio wordt. In het verleden was dat wel het geval, maar tegenwoordig is de burgemeester van de grootste gemeente de baas van de Veiligheidsregio. In Fryslân is dat burgemeester Buma van Leeuwarden. Die is dus verantwoordelijk voor de uitvoering van de coronamaatregelen.

Op zich lijkt het logisch dat Brok, als vertegenwoordiger van de rijksregering in Fryslân, de coronamaatregelen van het Rijk uitvoert. Brok wijst erop dat de burgemeesters in onze provincie goed werk doen en dat de situatie wat hem betreft niet hoeft worden teruggedraaid.

(Advertentie)
(Advertentie)