Henk de Jong heeft geen spijt van aangepast basiselftal: "Ik ben blij dat ze gespeeld hebben"

17 des 2020 - 22:12

Cambuur verloor donderdagavond van Go Ahead Eagles (1-2) en werd daarmee uitgeschakeld in de strijd om de KNVB Beker. Toch had trainer Henk de Jong geen spijt van zijn keuze om liefst negen basisspelers te vervangen voor het bekerduel: "Geen seconde!"

Henk de Jong oer de nederlaach tsjin Go Ahead Eagles

"Die jongens hebben het hartstikke goed gedaan", zegt De Jong. "Ik ben blij dat ze gespeeld hebben." Hoewel Go Ahead dus won, had Cambuur ook zomaar de volgende ronde kunnen halen, denkt de trainer. "Het ging gelijk op in de wedstrijd, het kon beide kanten op. We hebben genoeg kansen gehad om 2-2 te maken."

"Die moet je binnen leggen"

De Jong zag zijn ploeg in het slot van de wedstrijd nog dichtbij komen. "In de laatste twintig minuten hadden we dikke kansen, de keeper hield er een paar goed uit. En Giovanni (Korte, red.) schoot eigenlijk voor een lege goal naast, dat zijn momenten dat je 'm moet binnen leggen."

Al met al vindt De Jong het geen schande dat Cambuur verloor. "Eigenlijk had het een gelijkspel moeten zijn, maar dat kan in de beker natuurlijk niet. Dus hebben ze terecht gewonnen."

Michael Breij nei it ferlies tsjin Go Ahead Eagles

Michael Breij wist na afloop niet precies waarom de ploeg uit Deventer aan het langste eind trok. "Het is een nare ploeg om tegen te spelen, ze gooien alles op slot. 2-1 achter kan, ondanks dat creëren we twee grote kansen."

Breij kwam na de wissel van Pouwels in de spits te staan. Een mooie positie, vindt hij. "Ik vind het een fijne positie om te spelen. Ik ben erg balvast en ik denk dat we daar een paar kansen hebben kunnen creëren. Maar de laatste bal viel steeds net niet goed."

Weer in de basis?

De middenvelder moest het de afgelopen weken doen met een plek op de bank. Met zijn basisplaats donderdag heeft hij nog niet echt laten zien wat hij kan, zegt Breij. "Qua energie wel, maar aan de bal kan het wat beter. Het was niet de wedstrijd ervoor om te laten zien. Ik ben het natuurlijk niet met de trainer eens dat ik niet in de basis sta, maar elke minuut die ik krijg probeer ik mijn best te doen."

(Advertentie)
(Advertentie)