De Jong kiest negen andere spelers in basis Cambuur voor bekerduel tegen Go Ahead

16 des 2020 - 14:38

SC Cambuur speelt donderdag voor de KNVB-beker met een team dat behoorlijk anders is dan dat van zaterdag tegen Jong AZ. Trainer Henk de Jong brengt negen andere spelers in: hij laat alleen keeper Sonny Stevens en middenvelder Mees Hoedemakers staan. De tegenstander in de tweede ronde van de beker is Go ahead Eagles.

Henk de Jong

Verwachte opstelling SC Cambuur: Stevens; Ter Heide, Nieuwpoort, Kramer, Bangura; Hoedemakers, Breij, Maulun; Antonia, Pouwels, Oratmangoen.

Dat Henk de Jong negen andere spelers inbrengt, betekent niet dat hij het bekertoernooi niet serieus neemt. "Ik neem mijn spelers serieus. De beker is prioriteit nummer één op dit moment, en ik speel met de jongens die topfit zijn, en die echt goed kunnen voetballen."

"Het komt ook mooi uit, want zondag spelen we alweer, en dan heb ik gewoon twee fitte ploegen. Ik ben er heel blij mee, en ik neem het echt serieus."

Foto: Orange Pictures

Go Ahead Eagles is éé'n van de twee tegenstanders waar Cambuur dit seizoen van verloor. De Deventenaren speelden toen zeer verdedigend, maar ze scoorden wel twee keer, en wonnen met 2-0. Tijd voor revanche, zou je zeggen, helemaal omdat Go Ahead toen met verdedigend voetbal won. Maar dat gevoel leeft niet bij De Jong. "Dat is een keuze van hun trainer. Het is ieders recht. Ik zou het niet zo doen. Maar ik heb geen wraakgevoelens."

Alleen Stanley Akoy ontbreekt tegen Go Ahead. Delano Laden zit wel weer bij de selectie. Hij komt terug van een blessure die hij opliep in de eerste bekerronde, bij de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Jarchinio Antonia

Eén van de spelers die tegen Go Ahead weer in de basis mag beginnen, is Jarchinio Antonia. De aanvaller kreeg aan het begin van het seizoen meer minuten, maar de laatste keer dat hij een hele wedstrijd speelde, was in september. Daardoor verliest hij het plezier, zegt hij.

"Om elke keer op de bank te zitten, vind ik niks", zegt Antonia. "Mijn contract loopt aan het eind van het seizoen af. Ik wil wel wedstrijdjes spelen om toch nog met plezier een aantal jaren te voetballen. Als het zo doorgaat, denk ik dat ik mijn plezier kwijtraak en dat ik misschien wel stop met het spelletje."

Waar De Jong geen wraakgevoelens heeft door de eerdere competitiewedstrijd, heeft Antonia ze wel. Helemaal omdat hij zelf vijf seizoenen speelde voor Go Ahead. "Ja, ik heb zeker wel revanchegevoelens. Het is vervelend om van je oude team te verliezen. Ze hebben dat toen heel goed gedaan, maar dit is weer een andere wedstrijd. Het gaat om de beker. Als je hier dan komt om met elf man in de zestien te staan, kun je net zo goed thuisblijven."

SC Cambuur speelt donderdag om 18:45 uur tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd is bij Omrop Fryslân live te horen op de radio, met commentaar van verslaggever Andor Faber.

(Advertentie)
(Advertentie)