Súdwest-Fryslân stelt dorpshuis Warns veilig door het over te kopen

De gemeente Súdwest-Fryslân koopt het gebouw De Treffe in Warns over van WoonFriesland. De Treffe is een multifunctionele accommodatie. In het gebouw zitten onder andere een basisschool, kinderopvang en fysiotherapie.
© Google Street View
Veel van de verenigingen en andere gebruikers dreigden het onderdak te verliezen, omdat de stichting Vrienden van Janke Tromp, die de huur betaalde, opgeheven wordt. Daardoor stonden ook activiteiten voor ouderen in het dorp op losse schroeven.
en dorpscultuurhuis De Spylder hebben nu afspraken gemaakt over verschillende activiteiten in het dorp. Er komen activiteiten voor jong en oud, gezondheids- en welzijnsactiviteiten en inloopactiviteiten. De Spylder richt zich meer op culturele activiteiten en dorpsvergaderingen.

WoonFriesland: alleen nog maar verhuren

De Treffe was het laatste grote maatschappelijke vastgoed in de gemeente. "Wij willen ons volledig richten op onze kerntaak", seit direkteur-bestjoerder Sigrid Hoekstra. "Dat is het verhuren van goede en betaalbare woningen voor mensen die dat nodig hebben. De opbrengst van De Treffe investeren wij in de kwaliteit en verduurzaming van onze sociale huurwoningen en komt de huurders rechtstreeks ten goede."