115 nieuwe besmettingen in Fryslân, minder gemeld door technische storing

15 des 2020 - 15:25

Er zijn de afgelopen 24 uren in Fryslân 115 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat zijn er 146 minder dan maandag, toen waren het er 261. Dat hoge aantal besmettingen van maandag kwam kwam ook omdat het een inhaalslag van afgelopen weekend was. Over de afgelopen zeven gezien is het dagelijkse gemiddelde aantal besmettingen 171.

Het dagelijkse aantal besmettingen de afgelopen drie weken (doet de grafiek het niet goed, klik dan hier):

Dat er dinsdag veel minder nieuwe besmettingen worden gemeld, komt door een technische storing. De tests zijn wel nagekeken door de laboratoria, maar nog niet teruggekoppeld aan de GGD'en. In Fryslân betekent het dat er nog zo'n 100 positieve tests onderweg zijn. Daarom worden de getallen de komende dagen weer hoger. De storing is inmiddels voorbij.

Van de 115 besmettingen die dinsdag worden gemeld, zijn de meesten opnieuw vastgesteld in de gemeente Súdwest-Fryslân (30). Daarna komen Leeuwarden (18) en Dantumadiel (13).

In Fryslân is het afgelopen etmaal een sterfgeval als gevolg van corona gemeld, een inwoner van Súdwest-Fryslân. En een inwoner van Dantumadiel is opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk ook flinke daling

Landelijk zijn er 6.682 besmettingen vastgesteld. Dat zijn ook veel minder dan maandag, toen waren het er 8.489. Ook dat is lager door een technische storing.

Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):

Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op onze dossierpagina.

Trefwoorden: 
RIVM coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)