Gemeente Leeuwarden zet verkeersregelaars in vanwege drukte Wielenpôlle

Ondanks veel onrust op social media en vragen van de fractie van Lijst058 aan het college, is de gemeente Leeuwarden niet van plan om het kerstdorp Wielenpôlle af te sluiten of dicht te gooien. Wel ziet de gemeente dat het druk is in de wijk, en daarom worden er vanaf zondagavond verkeersregelaars ingezet in de wijk.
© Omrop Fryslan, Willem de Vries
Een woordvoerder van de gemeente Leeuwarden laat weten dat er geen plannen zijn om het kerstdorp Wielenpôlle dicht de gooien. "Wij zien dat het wel erg druk is in de wijk, dus wij zetten nu verkeersregelaars in om dat in goede banen te leiden. Er zijn geen plannen om de wijk helemaal te sluiten. We gaan samen met de buurt komende week kijken hoe we de drukte van het verkeer kunnen reguleren."

Kerstsfeer in de wijk

De bewoners hebben de straten er zoals ieder jaar weer helemaal in kerstsfeer gebracht. Veel verkopen kerstspullen zoals kerststukjes of wat eten en drinken, maar dat heeft de gemeente liever niet. Er komen iedere avond veel mensen op af en dat zorgt voor verkeersoverlast.
Zaterdag stond het verkeer bij de rotonde bij de ingang van de Wielenpôlle al vast. Bewoners van de Wielenpôlle hebben een oproep gedaan om vooral met de auto te komen en genoeg afstand te houden.