Batista Meier keert tegen Vitesse terug in de basis

Oliver Batista Meier staat tegen Vitesse weer in de basis en vervangt Sieben Dewaele. De aanvallende middenvelder was de afgelopen weken ziek en miste daardoor de wedstrijden tegen RKC Waalwijk, ADO Den Haag en PSV. Het was de bedoeling dat Batista Meier afgelopen week tegen PSV al zou terugkeren, maar op het laatste moment bleek hij toch niet fit genoeg te zijn.
Johnny Jansen VITHEE
Johnny Jansen: "We gaan weer terug naar het vertrouwde. Oliver is veel doelgerichter en creatiever op de "nummer 10 positie". Daar waar Sieben veel meer een verbindingsspeler is en anderen beter laat spelen. Ze hebben allebei andere kwaliteiten. "
We gaan weer terug naar het vertrouwde.
Johnny Jansen
Vitesse draait tot nu toe een goed seizoen en staat op de tweede plaats, twee punten achter Ajax. Afgelopen week verloor de ploeg van de Duitse trainer Thomas Letsch verrassend met 2-1 van PEC Zwolle. Letsch laat zijn ploeg in een 5-3-2-systeem voetballen, met drie centrale verdedigers en opkomende backs.
Jansen: "Vitesse heeft individueel goede spelers en speelt in een systeem dat in Nederland niet veel voorkomt. Maar dat deed Sparta ook en daarvan hebben we dik verdiend en vrij makkelijk gewonnen."
Bij Vitesse verzorgt Riechedly Bazoer als centrale verdediger de opbouw van achteruit en op het middenveld is oud-SC Heerenveen speler Oussama Tannane de man waar het om draait.
Jansen: "Bazoer doet het prima en Tannane is ongelooflijk creatief en heeft geweldige momenten, maar wij hebben ons plan klaar."

Mitchell van Bergen

Afgelopen week scoorde Mitchell van Bergen na elf competitiewedstrijden eindelijk zijn eerste doelpunt. Daar hikte hij al lange tijd tegenaan.
Mitchell: "Voor mij was het echt een heel mooi moment. Ik had misschien al eerder moeten scoren, maar ik ga er mentaal wel goed mee om. En nu is het zaak om door te pakken,"
Jansen: "Mitchell straalt zoveel energie uit. De energie die hij geeft op het veld, zo is hij ook als persoon. En als hij dan zo'n goal maakt, dan is dat heel erg mooi voor hem. Dat gunt iedereen hem."
Verwachte opstelling SC Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, J. Veerman, Batista Meier; Nygren, H. Veerman en Van Bergen.
De wedstrijd begint zondagmiddag om 12.15 uur en is live te beluisteren in het programma Snein in Fryslân. Het commentaar is in handen van Arjen de Boer.