Sambissa en Kallon keren terug in de basis bij SC Cambuur

11 des 2020 - 14:22

Henk de Jong verandert de opstelling van SC Cambuur op twee plekken voor de wedstrijd tegen Jong AZ. David Sambissa werd vorige week tegen Telstar nog gepasseerd en keert nu terug in de basis. Issa Kallon krijgt zijn eerste basisplaats sinds hij op 11 oktober geblesseerd raakte tegen FC Dordrecht.

Henk de Jong kijkt vooruit op de wedstrijd tegen Jong AZ:

Trainer Henk de Jong

Dat Sambissa en Kallon er weer instaan, gaat ten koste van Joris Kramer en Michael Breij. Ze zitten zaterdag op de bank. Kallon viel de afgelopen weken al een paar keer in, maar stond nog niet eerder in de basis. Cambuur heeft erg voorzichtig met hem gedaan, vertelt Henk de Jong. "We hebben er mooi de tijd voor genomen. Het stond niet helemaal goed in zijn rug en dat is wel heel belangrijk voor explosieve jongens zoals hem. Op een bepaald moment moet je er ook weer in."

Voor De Jong was het nodig om Sambissa vorige week even op de bank te zetten. "Het was niet scherp en het was niet wat we willen, dus dan moet je er even uit. Ik hoop dat ze dan even goed boos op me zijn, de knop omzetten en hun voordeel er mee doen."

Cambuur speelt dus met twee nieuwe namen, de andere negen spelers veranderen niet. De Jong kan over een fitte selectie beschikken. Alleen de langer geblesseerde Stanley Akoy en Delano Ladan zijn er niet. De Jong verwacht dat Ladan donderdag in de beker weer kan aansluiten.

Foto: Orange Pictures

Wat de laatste weken opvalt is dat Cambuur meer kansen weggeeft dan voorheen. Dat beeld herkent ook verdediger Erik Schouten. "Het zijn wel feiten en dat weten wij ook, maar ik maak me geen zorgen. Het is wel een dingetje waaraan we willen werken. Misschien komt het ook doordat we drie wedstrijden in een week tijd spelen, dat is wat zwaarder."

De Jong ziet ook dat zijn ploeg wat meer weggeeft. Dat krijgt extra aandacht. "Daar moeten we vanaf. We moeten wel scherp zijn in de duels. Daar heb ik heb deze week wel even met de jongens over gehad. Onze manier van voetballen geeft ook wel eens een kans weg. Maar, hij gaat er vaak niet in. We zijn er wel mee bezig."

Centrale verdediger en aanvoerder Erik Schouten:

Erik Schouten

De Leeuwarders spelen nog drie wedstrijden tot de winterstop. Zaterdag tegen Jong AZ, donderdag voor de beker tegen Go Ahead Eagles en zondag tegen Excelsior. Daarna hebben Schouten en zijn ploeggenoten een tijdje vrij. "We spelen nog maar een week, maar ook drie wedstrijden. Dus we zijn nog niet echt bezig met die vakantie."

Te beginnen met Jong AZ. Een beloftenploeg, dus dan zijn er altijd vragen. "We weten niet met wie ze komen en wat ze gaan doen. Het zijn hele lastige potjes altijd. We gaan gewoon ons eigen plan trekken, gas geven met zijn allen en dan moeten we drie punten halen. Dat is belangrijk", eindigt Schouten.

De wedstrijd tussen SC Cambuur en Jong AZ begint zaterdagmiddag om 16.30 uur. Verslaggever Andor Faber verzorgt in ons radioprogramma Sneon yn Fryslân het commentaar vanuit het Cambuur Stadion. In het Cambuur Sjoernaal is zaterdag een voorbeschouwing op die wedstrijd te zien en we kijken hoe het nu met Bartholomew Ogbeche is. Zondag is er weer een Cambuur Sjoernaal, dan met een uitgebreide samenvatting van het duel met Jong AZ.

(Advertentie)
(Advertentie)