Freedsmerk over Hugo de Jonge: "Je kan niet alles tegelijk"

11 des 2020 - 13:40

Er was op de Leeuwarder vrijdagmarkt veel begrip voor de beslissing van Hugo de Jong om het leiderschap van het CDA op te zeggen: "Je kan niet alles tegelijk en het is goed om alles in te zetten om corona eronder te krijgen." Anderen zagen ook andere reden: "Hij zag er misschien ook wel tegenop omdat er tegengas uit de eigen partij was."

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

Anderen waren weer heel uitgesproken: "Jammer dat hij weg gaat. Ik vind het een aardige man die heel veel voor ons doet. Hij verdient ons respect!" Maar ook het tegenovergestelde geluid kwam voorbij: "Wat een gladjanus is dat!" en: "Ik ben blij dat hij opsodemietert, die man van de coronasprookjes. Laat hem er als minister ook maar mee stoppen. Er zijn genoeg die de deuren open willen houden."

Wopke

Als geschikte opvolgers bij het CDA werden met name Wopke Hoekstra en Pieter Omtzigt genoemd. "Wopke, de verlosser", riep iemand zelf. "Alleen al om die mooie Friese naam!", vond een ander. Ook Omtzigt kon op steun rekenen. "Die man is een held. Hij houdt vast en vraagt door." Iemand met blijkbaar dezelfde achternaam kiest ronduit voor Wopke: "Een Hoekstra nou, dan is het altijd goed!"

Verslaggever René Koster op de Leeuwarder vrijdagmarkt

(Advertentie)
(Advertentie)