Kerstster schijnt op elf onbekende plekken in Fryslân

11 des 2020 - 09:47

Vanaf maandag 14 december staat iedere avond een bijzondere locatie in Fryslân in de schijnwerpers. Gedurende 11 avonden voorafgaand aan de kerstdagen wordt de kerstgedachte in licht en geluid verspreid door onze provincie. Ditmaal staan niet de iconische Friese plekken centraal, maar juist 11 Andere Oorden.

Foto: Merk Fryslân

Omdat het in de huidige situatie niet de bedoeling is om grote aantallen bezoekers samen te brengen, worden de 11 Andere Oorden niet van tevoren bekend gemaakt. De locaties krijgen zichtbaarheid door een enkele sterke lichtbron die op afstand te zien is, een hedendaagse kerstster.

"Corona houdt onze samenleving helaas nog altijd in de greep. Toch zijn er gelukkig nog dingen die wél kunnen, ook al lijken ze op het oog misschien maar klein. Lichtpuntjes in donkere tijden", zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.

Opdrachtgever van deze culturele belevenis is de provincie Fryslân, de uitvoering is in handen van LUNA Collective, Lichtendonker en Merk Fryslân.

Iedereen die nieuwsgierig is naar de lichtprojecten kan ze iedere dag vanaf 17.00 uur zien op de televisie of online via Omrop Fryslân, of op www.friesland.nl/11oorden.

Hier zijn ook interviews te vinden met de makers van de lichtprojecten en andere aanvullende achtergrondinformatie. Zo kan een ieder, ook van een afstand, genieten van 11 Andere Oorden.

(Advertentie)
(Advertentie)