Geldboete voor Drachtster vanwege dodelijk ongeluk met scootmobiel

10 des 2020 - 12:09

Een Drachtster van 35 jaar heeft een boete van 500 euro gekregen voor een dodelijk verkeersongeluk. De man had verzuimd voorrang te verlenen aan de bestuurster van een scootmobiel. De vrouw overleed een paar maanden later.

Rjochter - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

De Drachtster reed op 5 juni 2019 met zijn auto op de Torenstraat in zijn woonplaats toen hij op het laatste moment zag dat een scootmobiel een zebrapad wilde oversteken. Beide bestuurders schrokken van elkaar en gaven een ruk aan het stuur. De scootmobiel viel om, de bestuurster viel op haar hoofd. De vrouw had een hoofdwond en werd per ambulance afgevoerd. Tweeënhalve maand later overleed ze.

De automobilist had zich schuldig gemaakt aan een verkeersovertreding, hij had geen voorrang verleend, maar van een aanrijding was geen sprake. Daarom eiste de officier van justitie een geldboete van 500 euro. Een voorstel dat door de rechter werd overgenomen. Hij was zich ervan bewust dat de straf het verdriet van de nabestaanden op geen enkele manier kon compenseren.

Hij stelde voor dat de verdachte en de nabestaanden, die op de publieke tribune zaten, toch maar eens met elkaar om de tafel gingen zitten. De Drachtster had wel telefonisch contact gehad met de zoon van het slachtoffer, maar dat vond de rechter "een beetje mager". "U moet proberen met elkaar te praten, dat is misschien wel goed." De officier had eerder al opgemerkt dat de Drachtster "zal moeten leven met de gedachte dat door zijn toedoen iemand is overleden".

(Advertentie)
(Advertentie)