Nog geen containers gevonden in Noordzee boven Schiermonnikoog

10 des 2020 - 11:26

In de Noordzee zijn nog geen containers aangetroffen, zegt de Duitse scheepvaartdienst WSA. Dinsdagavond werd gemeld dat een schip in de Noordzee meer dan tweehonderd containers zou hebben verloren.

Foto: Omrop Fryslân, Remco de Vries

"Met sonaronderzoek hebben we tot dusver nog geen objecten aangetroffen die de afmetingen hebben van containers", aldus een woordvoerder van de dienst donderdag. Het onderzoek is in ieder geval de hele dag nog bezig. De containers zouden zo'n 185 kilometer boven Schiermonnikoog in het Duitse deel van de Noordzee zijn beland.

Begin 2019 verloor de MSC Zoe 342 containers op de zuidelijk vaarroute boven de Waddeneilanden. De MSC Zoe was een van de grootste containerschepen van de wereld. Nog altijd ligt er rommel van die containers op de stranden van de Waddeneilanden. Meer nieuws daarover is te vinden op onze dossierpaigna.

Eind oktober waarschuwden deskundigen in de Tweede Kamer nog dat een ramp zoals met de MSC Zoe zo weer kan gebeuren. Dat zei Lutz Jacobi van de Waddenvereniging woensdag ook bij Omrop Fryslân.

(Advertentie)
(Advertentie)