Corona-uitbraak onder zorgpersoneel in covidhuis in Heerenveen

09 des 2020 - 16:40

Er is een corona-uitbraak onder zorgpersoneel in zorgcentrum Anna Schotanus in Heerenveen. Het zorgcentrum is speciaal ingericht voor de opvang van coronapatiënten. Het covidhuis Anna Schotanus is van Meriant, dat onder zorggroep Alliade valt.

Foto: Shutterstock

"Het gaat om tien besmette medewerkers, drie zijn alweer aan het werk en zeven zitten nog in thuisquarantaine", vertelt Matthijs Bergsma van Alliade.

Het is niet duidelijk hoe de medewerkers besmet zijn geraakt. "Een deskundige infectiepreventie heeft meegekeken, de GGD ook, maar we kunnen niet achterhalen waar het vandaan komt."

Het is vervelend voor de werknemers, maar de kans op besmetting was, net als op andere zorglocaties, wel aanwezig. "We nemen alle beschermende maatregelen in acht. Extra maatregels zijn op dit moment niet nodig, we doen al het maximale. De continuïteit van de zorg was niet in het geding, er is voldoende personeel. De situatie is inmiddels onder controle."

In het Anna Schotanus zijn sinds 22 september zo'n 140 mensen met corona opgevangen. Momenteel zijn er 20 bedden bezet. Er kan worden opgeschaald naar 40.

(Advertentie)
(Advertentie)